Αγγλία: Αγόρασε την Google για 11 ευρώ (και για μόλις... ένα λεπτό της ώρας)

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-02, 19:50:39
Αγγλία: Αγόρασε την Google για 11 ευρώ (και για μόλις... ένα λεπτό της ώρας)

Μοιάζει με έναν ακόμα από τους αστικούς μύθους που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, όμως όπως φαίνεται από δημοσίευμα της του αγγλικού site «Μetro», το domain της Google παραλίγο να αλλάξει χέρια. Ένας παλαιός υπάλληλος της εταιρίας, περνώντας την ώρα του στο Διαδίκτυο, παρατήρησε προς μεγάλη του έκπληξη ότι το «Google.com» ήταν διαθέσιμο προς πώληση.

Ο ινδικής καταγωγής Sanmay Ved έσπευσε και μέσω της πιστωτικής του κάρτας κατέθεσε τις 8 λίρες για την εξαγορά του ονόματος. Όμως, προς μεγάλη του απογοήτευση, η Google αντιλήφθηκε άμεσα το λάθος της, και έσπευσε να επαναφέρει τα πράγματα στην τάξη.

Η όλη διαδικασία δεν κράτησε πάνω από 60 δευτερόλεπτα, χρόνο στον οποίο ο Sanmay είχε ήδη προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την αγορά και απλά περίμενε την επιβεβαίωση. Όμως αντί αυτού, ήρθε η άρνηση της χρέωσης στην πιστωτικη του κάρτα, ενώ του επιστράφηκε και το ποσό των 8 λιρών που είχε ήδη καταβάλει.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ως πρώην εργαζόμενος στην Google παρακολουθεί από κοντά την δραστηριότητα της εταιρίας, και του έκανε μεγάλη έκπληξη όταν βρήκει «ελεύθερο» προς πώληση το domain «Google.com». Στην αρχή νόμισε ότι ήταν λάθος, όμως όσο προχωρουσε, η διαδικασία εξελισσόταν κανονικά.

Τελικά, μετά από την επέμβαση των τεχνικών της Google, το όνειρό του κράτησε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα της ώρας. Στα οποία βέβαια βρέθηκε να έχει στα χέρια του μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=