Γαλλία: Οργή για αγγελία εύρεσης «μη εβραίου» γραφίστα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-03, 18:52:20
Γαλλία: Οργή για αγγελία εύρεσης «μη εβραίου» γραφίστα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία γαλλικής εταιρείας, η οποία ζητούσε γραφίστα, «ει δυνατόν, όχι εβραίο». Ακόμη περισσότερες οργισμένες αντιδράσεις όμως προκαλούν οι άστοχες απόπειρες της εταιρείας να δικαιολογηθεί, έπειτα μάλιστα από την απόφαση της αντιρατσιστικής οργάνωσης SOS Racisme να κινηθεί δικαστικά.

Η αγγελία έκανε την εμφάνισή της στον δικτυακό τόπο της εταιρείας NSL Studio, με έδρα το Παρίσι, τη Δευτέρα. Το τρίτο όμως σε μία σειρά άλλων κριτηρίων τα οποία θα έπρεπε να πληρούν οι υποψήφιοι -«να μην είναι εβραίοι-ες»- πυροδότησε ποταμό παραπόνων, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσύρει την αγγελία σε λιγότερο από μία ώρα.

Αρχικά η εταιρεία προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία πολύ απαιτητική δουλειά, με πολλές ώρες εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι «απαλλαγμένοι από πολιτιστικές και θρησκευτικές ανάγκες».

Σε μια δεύτερη απόπειρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η NSL Studio επανήλθε με ένα tweet, στο οποίο αφενός ισχυρίζεται ότι έπεσε «θύμα κυβερνοεπίθεσης» και αφετέρου ευχαριστεί εκείνους που ανέδειξαν το ζήτημα.

Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στη γαλλική εβραϊκή κοινότητα, έπειτα από τον θάνατο των τεσσάρων Εβραίων στο εβραϊκό παντοπωλείο, στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου, στο Παρίσι.

Τις ανησυχίες περί αυξημένης αντισημιτικής δράσης εξέφρασε επισήμως τον Ιανουάριο και η βασική εβραϊκή οργάνωση στη Γαλλία, η οποία κάνει λόγο για τουλάχιστον διπλάσια περιστατικά στη χώρα από ό,τι το 2014.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=