Έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς... καρδιά

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-16, 18:43:27
Έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς... καρδιά

Το περασμένο έτος, ο Stan Larkin πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, χωρίς να χτυπάει στο στήθος του καρδιά! Όχι, ο νεαρός δεν είναι... ζόμπι, ούτε ο τενεκεδένιος από τον «Μάγο του Οζ».

Ο Larkin, στα 14 του χρόνια, διαγνώστηκε με αρρυθμιογόνων δυσπλασία δεξιάς κοιλίας, μια σοβαρή καρδιακή πάθηση που μπορεί να προκαλέσει ανακοπή. Σύμφωνα με την NY Daily News, ο έφηβος χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά ως μόσχευμα είναι σπάνιο να βρεθεί.

Φέτος, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα. Δυστυχώς, δεν υπήρχε καρδιά για» μεταμόσχευση, έτσι ο Larkin συνδέθηκε με τον «Big Blue», ένα ογκώδες μηχάνημα-στο μέγεθος και το βάρος ενός πλυντηρίου-, το οποίο παρέχει οξυγόνο σε όλα τα όργανα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο νεαρός δέχτηκε ένα ανέλπιστο δώρο. Οι γιατροί του πρότειναν να δοκιμάσει την πρώτη φορητή καρδιά, (SynCardia temporary Total Artificial Heart). Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με έναν εξωτερικό συμπιεστή όπου μέσω δυο σωλήνων συνδέονται με το στήθος του νεαρού.

«Είναι μια αρκετά στρεσογόνα κατάσταση», εξηγεί ο Larkin σε ένα βίντεο στο YouTube καταγράφοντας την εμπειρία του. «Αφότου το έβαλα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Αισθάνομαι ότι μπορώ να κάνω τα πάντα», αναφέρει.

newsbeast.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=