ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περίληψη διακήρυξης

περίληψη-διακήρυξης-464831

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ/ΔΜΧ

735 ΔΝΣΗ ΣΤΡΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

19 Ιουν 19

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡIΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΑΞΗΣ /MIS: 5009740, του Εθνικού Προγράμματος του «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης 2014-2020»

  1. 1. Στοιχεία Αναθέτουσας Αρχής

Επωνυμία

1η ΣΤΡΑΤΙΑ/Διοίκηση Μηχανικού (1η ΣΤΡΑΤΙΑ/ΔΜΧ)

Ταχυδρομική διεύθυνση

Στρατόπεδο «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»

Πόλη

ΛΑΡΙΣΑ

Ταχυδρομικός Κωδικός

41222

Χώρα[1]

Ελλάδα, GR3

Κωδικός ΝUTS[2]

MΑΓΝΗΣΙΑ – Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ EL 613

Τηλέφωνο

2410993287 ή 2410993285

Φαξ

2410993527

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

[email protected]

Αρμόδιος για πληροφορίες[3]

Δντης 735 ΔΣΕ(τηλ. 2410-993398)/

Τμ. Μελετών (2410-993473)

Γενική Διεύθυνση στο διαδίκτυο (URL)

www.army.gr

Διεύθυνση του προφίλ αγοραστή στο διαδίκτυο (URL)

– Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμε-

ση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr,

Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την 26 Ιουν19 η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης, το αργότερο στις 01 Ιουλ 19

Αναθέτουσα Αρχή (ΑΑ)

1.1.1 Τύπος ΑΑ

1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ/ΔΜΧ

1.1.2 Κύρια δραστηριότητα ΑΑ

Η κύρια δραστηριότητα της Αναθέτουσας Αρχής είναι η Άμυνα και συγκεκριμένα η διενέργεια των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων εκτέλεσης έργων και συμφωνιών πλαίσιο (ΣΠ) κυρίως μη στρατιωτικού εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών.

2 Σύντομη Περιγραφή της Δημόσιας Σύμβασης

2.1 Αντικείμενο της Σύμβασης

Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αφορά στην εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών για την αναβάθμιση και ανακαίνιση 3 υφισταμένων κτηρίων, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βόλου, με σκοπό τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση, πριν την εκτέλεση των εργασιών, να προβεί στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων από της αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σύμφωνα με το Ν. 4495/2017, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης των αναγκαίων πρόσθετων τευχών – μελετών – σχεδίων (συμπληρωματικά προς τα τεύχη του άρθρου 2 της παρούσας) χωρίς ιδιαίτερη αμοιβή, ασχέτως αν αναφέρονται ή μη στα τεύχη Δημοπράτησης και να προβαίνει σε κάθε ενέργεια για την απρόσκοπτη και έντεχνη εκτέλεση του έργου.

2.2 Προϋπολογισμός Δημοπράτησης του Έργου (Εκτιμώμενη Αξία της Σύμβασης)

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 222.274,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) και αναλύεται σε:

Δαπάνη Εργασιών130.621,63€.

Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε. + Ο.Ε. 18%) 23.511,89€.

Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.) 23.120,03 Ευρώ, που αναλώνονται σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 156 παρ. 3.(α) του ν. 4412/2016.

Απολογιστικές εργασίες 1.500,00€.

Αμοιβή Μελέτης 500€.

2.3 Κωδικός CPV: Η εκτέλεση του έργου κατατάσσεται στον ακόλουθο κωδικό του Κοινού Λεξιλογίου Δημοσίων Συμβάσεων (CPV): 45259900-6 (Εργασίες Αναβάθμισης Εγκαταστάσεων).

3. Εκτιμώμενο Χρονοδιάγραμμα Κατασκευής Έργου

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 120 ημέρες από υπογραφής της. Οι αποκλειστικές και ενδεικτικές τμηματικές προθεσμίες του έργου αναφέρονται στην Ε.Σ.Υ.

4. Δικαιούμενοι Συμμετοχής

4.1 Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που δραστηριοποιούνται στην/στις κατηγορία/ες ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, που είναι εγκατεστημένα σε:

α. Κράτος-μέλος της Ένωσης,

β. Κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ. Τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ. Σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

4.2 Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).

4.3 Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Οι οικονομικοί φορείς δηλώνουν το χρόνο ισχύος της προσφοράς τους στο έντυπο οικονομικής προσφοράς. Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό κατά τη διάταξη του άρθρου 97 του ν. 4412/2016, για διάστημα 6 μηνών , από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί, πριν τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς, να ζητά από τους προσφέροντες να παρατείνουν τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς τους και της εγγύησης συμμετοχής.

4.4 Τα έγγραφα της σύμβασης θα συνταχθούν στην ελληνική γλώσσα.

4.5 Τυχόν ενστάσεις ή προδικαστικές προσφυγές υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα.

4.6 Οι προσφορές και τα περιλαμβανόμενα σε αυτές στοιχεία συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα ή συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα. Στα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα και δικαιολογητικά εφαρμόζεται η Συνθήκη της Χάγης της 5ης.10.1961, που κυρώθηκε με το ν. 1497/1984 (Α΄188). Ειδικά, τα αλλοδαπά ιδιωτικά έγγραφα μπορούν να συνοδεύονται από μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα επικυρωμένη είτε από πρόσωπο αρμόδιο κατά τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας είτε από πρόσωπο κατά νόμο αρμόδιο της χώρας στην οποία έχει συνταχθεί το έγγραφο.

4.7 Τα αποδεικτικά έγγραφα συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα ή συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα. Στα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα και δικαιολογητικά εφαρμόζεται η Συνθήκη της Χάγης της 5.10.1961, που κυρώθηκε με το ν. 1497/1984 (Α΄188). Ειδικά τα αλλοδαπά ιδιωτικά έγγραφα μπορούν να συνοδεύονται από μετάφραση τους στην ελληνική γλώσσα επικυρωμένη είτε από πρόσωπο αρμόδιο κατά τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας είτε από πρόσωπο κατά νόμο αρμόδιο της χώρας στην οποία έχει συνταχθεί το έγγραφο.

4.8 Ειδικότερα συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα ή συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση:

α. Τα Δικαιολογητικά Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επάρκειας του άρθρου 22.Γ όπως αποτυπώνονται στο άρθρο 23.5 της διακήρυξης.

β. Τα Δικαιολογητικά Τεχνικής και Επαγγελματικής Ικανότητας του άρθρου 22.Δ όπως αποτυπώνονται στο άρθρο 23.6 της διακήρυξης.

γ. Τα Δικαιολογητικά μη συνδρομής λόγων αποκλεισμού του άρθρου 22 Α όπως αποτυπώνονται στο άρθρο 23.3 της διακήρυξης.

δ. Τα Δικαιολογητικά απόδειξης καταλληλότητας για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του άρθρου 22.Β όπως αποτυπώνονται στο άρθρο 23.4 της διακήρυξης.

4.9 Ενημερωτικά και τεχνικά φυλλάδια και άλλα έντυπα -εταιρικά ή μη- με ειδικό τεχνικό περιεχόμενο μπορούν να υποβάλλονται στην αγγλική γλώσσα, χωρίς να συνοδεύονται από μετάφραση στην ελληνική.

4.10 Κάθε μορφής επικοινωνία με την Αναθέτουσα Αρχή, καθώς και μεταξύ αυτής και του αναδόχου, θα γίνονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα.

4.11 Εγγύηση συμμετοχής καθορίζεται στο δύο τοις εκατό (2%) της προϋπολογισθείσας (συμπεριλαμβανομένων του δικαιώματος προαίρεσης και τυχόν παρατάσεων) αξίας της σύμβασης εκτός ΦΠΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 3.500€.

4.12 Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση.

5. Διαδικασία – ΚριτήριοΑνάθεσης.

5.1 Για την ανάδειξη οικονομικού φορέα (αναδόχου) θα διεξαχθεί ανοιχτή διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 4412/16 (ΦΕΚ Α΄142).

5.2 Κριτήριο ανάθεσης της διαδικασίας σύναψης σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

5.3 Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν. 4412/2016. Κάθε προσφέρων μπορεί να υποβάλει μόνο μία προσφορά, ενώ δεν επιτρέπεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών και δε γίνονται δεκτές προσφορές για μέρος του αντικειμένου της σύμβασης.

5.4 Η καταλληλότητα άσκησης Επαγγελματικής Δραστηριότητας, η Οικονομική και Χρηματοοικονομική επάρκεια και τα δικαιολογητικά Τεχνικής και Επαγγελματικής Ικανότητας έχουν όπως στις αντίστοιχες παραγράφους του Άρθρου 23 του τεύχους διακήρυξης.

6. Χρηματοδότηση της Σύμβασης

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα «Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020», στο πλαίσιο της Δράσης «Αναβάθμιση Ανακαίνιση Υφισταμένων Κτηρίων για τη Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων», ΜΙS 5009740.

7. Χρονικές Προθεσμίες Διενέργειας Διαγωνισμού

7.1 Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

7.2 Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 05 Ιουλ 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

7.3 Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ).

7.4 Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η.11 Ιουλ 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.

7.5 Αν, για λόγους ανωτέρας βίας ή για τεχνικούς λόγους δεν διενεργηθεί η αποσφράγιση κατά την ορισθείσα ημέρα ή αν μέχρι τη μέρα αυτή δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά, η αποσφράγιση και η καταληκτική ημερομηνία αντίστοιχα μετατίθενται σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα, με απόφαση της αναθέτουσας αρχής. Η απόφαση αυτή κοινοποιείται στους προσφέροντες, μέσω της λειτουργικότητας “Επικοινωνία”, πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, και αναρτάται στο ΚΗΜΔΗΣ, στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, εφόσον διαθέτει, καθώς και στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Αν και στη νέα αυτή ημερομηνία δεν καταστεί δυνατή η αποσφράγιση των προσφορών ή δεν υποβληθούν προσφορές, μπορεί να ορισθεί και νέα ημερομηνία, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των διατάξεων των δύο προηγούμενων εδαφίων.

7.6 Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως και την 26 Ιουν 2019, η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης, το αργότερο στις 01 Ιουλ 2019.

8. Δημοσιότητα – Δαπάνες Δημοσίευσης

8.1 Δημοσίευση σε Εθνικό Επίπεδο:

α. Η προκήρυξη σύμβασης και η παρούσα Διακήρυξη δημοσιεύθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ (ΑΔΑΜ19PROC005128621), για τουλάχιστον 15 ημέρες σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 121 παρ. 1 α) του Ν.4412/2016.

β. Η Διακήρυξη αναρτάται και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.army.gr), (εφόσον υπάρχει), ή στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ www.army.gr, σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας, για διάστημα τουλάχιστον δέκα (10) ημερολογιακών ημερών πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών, σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ. 2 της ΥΠΑΣΥΔ [ΥΑ 82350 (ΦΕΚ 2451Β / 9-8-16)].

γ. Περίληψη της παρούσας Διακήρυξης αναρτάται στο πρόγραμμα “Διαύγεια” (diavgeia.gov.gr) και δημοσιεύεται στον Ελληνικό Τύπο (Ημερήσιο Τύπο ή τοπικό/περιφερειακό τύπο) σύμφωνα με το άρθρο 66 ν. 4412/2016 , όπως καθορίζεται στην υπ’ αρ. 2879/02-03/2018 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 879Β’/2018) και συγκεκριμένα στις Ημερήσιες Νομαρχιακές Εφημερίδες Νομού Μαγνησίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», καθώς και στην Εβδομαδιαία Νομαρχιακή Εφημερίδα Νομού Μαγνησίας «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ». Επιπρόσθετα δημοσιεύεται στην ημερήσια τοπική εφημερίδα Αττικής «Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ» και στην ημερήσια τοπική εφημερίδα Θεσσαλονίκης «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ».

8.2. Τα έξοδα των εκ της κείμενης νομοθεσίας απαραίτητων δημοσιεύσεων της προκήρυξης της δημοπρασίας στην οποία αναδείχθηκε ανάδοχος, βαρύνουν τον ίδιο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του έργου. Τα έξοδα δημοσιεύσεων των τυχόν προηγούμενων διαγωνισμών για την ανάθεση του ίδιου έργου, καθώς και τα έξοδα των μη απαραίτητων εκ του νόμου δημοσιεύσεων βαρύνουν την αναθέτουσα αρχή και καταβάλλονται από τις πιστώσεις του έργου.

8.3 Σε περίπτωση ματαίωσης της διαδικασίας (επί του συνόλου των τμημάτων ή μέρους αυτών) τα έξοδα δημοσίευσης στις εφημερίδες τα επιβαρύνεται η Αναθέτουσα Αρχή.

9. Κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη σύμβαση και έχει ή είχε υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της Αναθέτουσας Αρχής κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της εσωτερικής νομοθεσίας, δικαιούται να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της ΑΕΠΠ κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της Αναθέτουσας Αρχής, προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του.

9.1 Η προδικαστική προσφυγή, με βάση και τα όσα προβλέπονται στο π.δ. 39/2017, κατατίθεται ηλεκτρονικά βάσει του τυποποιημένου εντύπου και μέσω της λειτουργικότητας «Επικοινωνία» του υποσυστήματος προς την Αναθέτουσα Αρχή, επιλέγοντας κατά περίπτωση την ένδειξη «Προδικαστική Προσφυγή» και επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 8 της υπ’ αρ. 117384/26-10-2017 Κ.Υ.Α.

Σε περίπτωση προσφυγής κατά πράξη της Αναθέτουσας Αρχής, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι:

α. Δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα αν η πράξη κοινοποιήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα ή τηλεομοιοτυπία ή

β. Δεκαπέντε (15) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα, αν χρησιμοποιήθηκαν άλλα μέσα επικοινωνίας, άλλως

γ. Δέκα (10) ημέρες από την πλήρη, πραγματική ή τεκμαιρόμενη, γνώση της πράξης που βλάπτει τα συμφέροντα του ενδιαφερόμενου οικονομικού φορέα.

δ. Σε περίπτωση παράλειψης, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι δεκαπέντε (15) ημέρες από την επομένη της συντέλεσης της προσβαλλόμενης παράλειψης.

9.2 Η άσκηση της προδικαστικής προσφυγής αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των ένδικων βοηθημάτων της αίτησης αναστολής και της αίτησης ακύρωσης του άρθρου 372 του ν. 4412/2016 κατά των εκτελεστών πράξεων ή παραλείψεων της αναθέτουσας αρχής.

9.3 Για το παραδεκτό της άσκησης της προδικαστικής προσφυγής κατατίθεται παράβολο από τον προσφεύγοντα υπέρ του Δημοσίου, κατά τα ειδικά οριζόμενα στο άρθρο 363 του ν. 4412/2016, το οποίο επιστρέφεται στον προσφεύγοντα σε περίπτωση ολικής ή μερικής αποδοχής της προσφυγής του ή σε περίπτωση που πριν την έκδοση της απόφασης της ΑΕΠΠ επί της προσφυγής, η αναθέτουσα αρχή ανακαλεί την προσβαλλόμενη πράξη ή προβαίνει στην οφειλόμενη ενέργεια

9.4 Η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής και η άσκησή της κωλύουν τη σύναψη της σύμβασης επί ποινή ακυρότητας, η οποία διαπιστώνεται με απόφαση της ΑΕΠΠ μετά από άσκηση προσφυγής, σύμφωνα με το άρθρο 368 του ν. 4412/2016. Κατά τα λοιπά, η άσκηση της προδικαστικής προσφυγής δεν κωλύει την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός αν ζητηθούν προσωρινά μέτρα προστασίας κατά το άρθρο 366 του ν.4412/2016.

9.5 Η αναθέτουσα αρχή, μέσω της λειτουργίας της «Επικοινωνίας»:

α. Κοινοποιεί την προδικαστική προσφυγή σε κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 365 του ν. 4412/2016 και την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 9 του π.δ. 39/2017.

β. Ειδοποιεί, παρέχει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων του διαγωνισμού και διαβιβάζει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) τα προβλεπόμενα στην περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 365 του ν. 4412/2016, σύμφωνα και με την παρ. 1 του άρθρου 9 του π.δ. 39/2017

9.6 Η ΑΕΠΠ αποφαίνεται αιτιολογημένα επί της βασιμότητας των προβαλλόμενων πραγματικών και νομικών ισχυρισμών της προσφυγής και των ισχυρισμών της Αναθέτουσας Αρχής και, σε περίπτωση παρέμβασης, των ισχυρισμών του παρεμβαίνοντος και δέχεται (εν όλων ή εν μέρει) ή απορρίπτει την προσφυγή με απόφασή της, η οποία εκδίδεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την ημέρα εξέτασης της προσφυγής.

9.7 Η άσκηση της προδικαστικής προσφυγής αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των ένδικων βοηθημάτων της αίτησης αναστολής και της αίτησης ακύρωσης του άρθρου 372 του ν. 4412/2016 κατά των εκτελεστών πράξεων ή παραλείψεων της αναθέτουσας αρχής.

9.8 Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της ΑΕΠΠ και την ακύρωσή της ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου. Δικαίωμα άσκησης των ίδιων ενδίκων βοηθημάτων έχει και η αναθέτουσα αρχή, αν η ΑΕΠΠ κάνει δεκτή την προδικαστική προσφυγή. Με τα ένδικα βοηθήματα της αίτησης αναστολής και της αίτησης ακύρωσης λογίζονται ως συμπροσβαλλόμενες με την απόφαση της ΑΕΠΠ και όλες οι συναφείς προς την ανωτέρω απόφαση πράξεις ή παραλείψεις της αναθέτουσας αρχής, εφόσον έχουν εκδοθεί ή συντελεστεί αντιστοίχως έως τη συζήτηση της αίτησης αναστολής ή την πρώτη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης. Η άσκηση της αίτησης αναστολής δεν εξαρτάται από την προηγούμενη άσκηση της αίτησης ακύρωσης.

9.9 Η αίτηση αναστολής κατατίθεται στο αρμόδιο δικαστήριο μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την έκδοση της απόφασης επί της προδικαστικής προσφυγής και συζητείται το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών από την κατάθεσή της. Για την άσκηση της αιτήσεως αναστολής κατατίθεται το προβλεπόμενο παράβολο, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 372 παρ. 4 του ν. 4412/2016. Η άσκηση αίτησης αναστολής κωλύει τη σύναψη της σύμβασης, εκτός εάν με την προσωρινή διαταγή ο αρμόδιος δικαστής αποφανθεί διαφορετικά.

10. Σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης, ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 άρθρου 105 και 135 του ν. 4412/2016.

ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ

-Ο-

ΔΝΤΗΣ

Ιάσων Παπαγεωργίου

Ανχης (ΜΧ)

-ΤΟ-

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ

Στέφανος Λιόντης

Προϊστάμενος Τ.Μ

-Ο-

Συντάξας

Στέργιος Κωφός

Μ.Υ. Πολιτικός Μηχανικός



[1] Μόνο για συμβάσεις άνω των ορίων, σύμφωνα με το άρθρο 5, παράγραφος δ) του Ν.4412/16.

[2] Μόνο για συμβάσεις άνω των ορίων, σύμφωνα με το άρθρο 5, παράγραφος δ) του Ν.4412/16.

[3] Συμπληρώνεται το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τηλεομοιοτυπικού μηχανήματος (FAX), η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) της υπηρεσίας που διενεργεί τον διαγωνισμό, καθώς και ο αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας αυτής, άρθρο 53 παρ. 2 περ. γ του ν. 4412/2016

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου