ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοιχτή δημοπρασία για τις λίμνες Ζερέλια

ανοιχτή-δημοπρασία-για-τις-λίμνες-ζερ-580306

Ανοιχτή δημοπρασία για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο της ανάδειξης, προστασίας και αξιοποίησης της περιοχής στις λίμνες Ζερέλια, συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ, διακηρύσσει ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκος.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του αφορά στους 12 μήνες.

Η δημοπρασία του έργου θα γίνει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις δέκα το πρωί, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού.
Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Αλμυρού, αναμένεται να αποκτήσει το δικό του περιβαλλοντικό… στέκι στη φύση.

Στόχος είναι να διαφυλαχθούν οι πολύτιμες οικολογικές αξίες των λιμνών και η διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας, ενώ θα αναδειχθούν τοπικά και φυσικά στοιχεία με σκοπό την αειφορική ανάπτυξη αλλά και την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Μέσω του έργου δε, αναμένεται να καλυφθούν οι ανάγκες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των κατοίκων, με το φυσικό περιβάλλον να εξελίσσεται από μόνο του σε υπαίθριο σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν μικρής κλίμακας αλλά βιοκλιματικές κατασκευές, όπως κτίριο που θα λειτουργεί ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης με αίθουσα εκθεμάτων και προβολών, χώρο αναψυκτηρίου και χώρο εποπτείας και φύλαξης της περιοχής.

Θα διαμορφωθεί χώρος εισόδου με περίπτερο πληροφόρησης και χώρος στάθμευσης, παρατηρητήρια πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις πέριξ των λιμνών, θέσεις θέας κάτω από ξύλινα κιόσκια.

Θα αναδειχθούν εκπαιδευτικές διαδρομές και διαδρομές περιήγησης, θα τοποθετηθούν πινακίδες ενημέρωσης και θα γίνει σήμανση των μονοπατιών.

Επίσης κατά μήκος των διαδρομών θα τοποθετηθούν πάγκοι και καθίσματα αλλά και παιδότοποι για την ξεκούραση των περιπατητών.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αλμυρού, προβλέπονται τρεις διαδρομές: μία δίπλα από τη λίμνη Μεγάλο Ζηρέλι, μήκους 1,5 χλμ, μία δίπλα από τη λίμνη Μικρό Ζηρέλι, μήκους ενός χιλιομέτρου και ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι, περιμετρικά των λιμνών μήκους 2,5 χλμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου