ΑΛΜΥΡΟΣ

Απόλυτη διαφάνεια στις Νηές

απόλυτη-διαφάνεια-στις-νηές-616576

«Ολα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια», υπογραμμίζει η Μητρόπολη Δημητριάδος, απαντώντας εγγράφως σε επιστολή της Εταιρείας Med Oikopolis, και σε μετέπειτα «ανυπόστατες», όπως τις χαρακτηρίζει, καταγγελίες οικολογικών οργανώσεων περί «συναλλαγών κάτω από το τραπέζι», υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία, από την επένδυση στις Νηές.

Η εταιρεία Med Oikopolis, Συμβούλων σύνθετων επενδύσεων κλίμακας, απέστειλε, συγκεκριμένα, επιστολή στη Μητρόπολη Δημητριάδος, γνωστοποιώντας ότι προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου της εταιρείας Golfing Developments, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στις Νηές. Η κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο της διεκδίκησης των οφειλόμενων από παλαιότερη συνεργασία, με την συγκεκριμένη εταιρεία. Στην ίδια επιστολή οι εκπρόσωποι της εταιρείας Med Oikopolis, ζητούν πληροφορίες από τη Μητρόπολη, αν «η επίμαχη προς φερόμενη «ανάπτυξη» έκταση, ανήκει και κατά ποίον τρόπο στην Golfing Developments ΑΕ ώστε με τη σειρά μας να προβούμε στα δέοντα ή εν πάση περιπτώσει να μας πληροφορήσετε ποιο είναι το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και από πότε έχει μεταβληθεί» όπως επισημαίνουν.

Σε γραπτή ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε χθες η Μητρόπολη Δημητριάδος για την υπόθεση της εκκλησιαστικής εκτάσεως στις Νηές, καθίσταται σαφές ότι: «Η Ιερά Μητρόπολις στις Νηές Σούρπης Μαγνησίας έχει εκποιήσει γεωργικές εκτάσεις και εκμισθώσει δασικές εκτάσεις στην εταιρεία Golfing Developments. Tο τίμημα των εκτάσεων που πωλήθηκαν καταβάλλεται τμηματικά, ενώ τα μισθώματα καταβάλλονται σε ετήσια βάση. Όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και τηρείται το λογιστικό των Ν.Π.Δ.Δ».

Τα δικαιώματα της Μητροπόλεως «έχουν πλήρως διασφαλιστεί, καθώς οι πωλήσεις έχουν πραγματοποιηθεί υπό τη διαλυτική αίρεση της αποπληρωμής του τιμήματος. Έχει συμφωνηθεί η τμηματική καταβολή του τιμήματος, διότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, υποβλήθηκαν απαράδεκτες αμφισβητήσεις για το ιδιοκτησιακό και το ζήτημα εκκρεμεί στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων επί αρκετά χρόνια. Δεν θα μπορούσε επομένως η Μητρόπολις να αξιώσει άμεσα την καταβολή ολοκλήρου του τιμήματος, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό θέμα. Παρόλα αυτά επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο επενδυτής να διατηρεί το ενδιαφέρον του παρόλη την ταλαιπωρία, ψυχική και οικονομική, που υφίσταται», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται ότι: «η προθεσμία για την αποπληρωμή του τιμήματος είναι μέχρι την 31-12-2013, είναι όμως πιθανό να επιδιώξει η Ιερά Μητρόπολις συμφωνία για νέα παράταση αν το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων δεν εκδώσει την απόφαση του σε σύντομο χρόνο».

Απαντώντας, τέλος, στις καταγγελίες οικολογικών οργανώσεων για «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», η Μητρόπολη Δημητριάδος σημειώνει αυτολεξεί: «Αφήνουμε το ζήτημα στην κρίση της τοπικής κοινωνίας, την οποία άλλωστε θα ωφελήσει η το δυνατόν γρηγορότερα επίλυση του ιδιοκτησιακού και η υλοποίηση της επένδυσης. Ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή έλαβε χώρα χθες με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου