ΑΛΜΥΡΟΣ

Ρεκόρ επισκεψιμότητας αναμένεται να κάνει φέτος το παζάρι Αλμυρού

ρεκόρ-επισκεψιμότητας-αναμένεται-να-717113

Που ανοίγει τις πύλες του στις 23 Αυγούστου

Κάθε προσδοκία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει η προσέλευση του κόσμου στη φετινή εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού. Το γεγονός ότι φέτος, θα είναι το μοναδικό παζάρι που φιλοξενεί ο νομός, στρώνει το έδαφος για την εμποροπανήγυρη του Αλμυρού να σπάσει όλα τα προηγούμενα… ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Το παζάρι θα ανοίξει τις πύλες του στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Ηδη στο Δήμο Αλμυρού οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις πριν το άνοιγμα της αυλαίας της εμποροπανήγυρης, που αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκο, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκμίσθωσης των περιπτέρων που θα στηθούν, όπως επίσης και για την εκμίσθωση του χώρου εστίασης και διασκέδασης που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης. Περίπου 350.000 ευρώ θα εισρεύσουν «ζεστά» στα ταμεία του Δήμου, αποτελώντας τονωτική ένεση στα οικονομικά του Αλμυρού.

Περίπου 400 έμποροι θα συμμετέχουν στο παζάρι, στήνοντας πάγκους με τα είδη τους, ενώ θα λειτουργήσει τμήμα διασκέδασης με πλούσια παιχνίδια, αλλά και τμήμα εστίασης με ταβέρνες.

Ο Δήμος Αλμυρού, έχει ελέγξει και έχει διασφαλίσει προκειμένου οι συμμετέχοντες στο παζάρι να έχουν τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες. Ωστόσο, με την αυλαία της εμποροπανήγυρης, θα γίνουν και έλεγχοι από μικτά κλιμάκια του Δήμου, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη διασφάλιση της νομιμότητας λειτουργίας του παζαριού. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που πήραν τις άδειες θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται πίσω από τους πάγκους. Έχουμε συμφωνήσει μαζί και με τους εμπόρους να φροντίσουμε ώστε το παζάρι να είναι καθ’ όλα νόμιμο», ανέφερε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης έχει εξασφαλιστεί χώρος 100 στρεμμάτων για τη στάθμευση αυτοκινήτων, σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Χατζηκυριάκος, ζήτησε την κατανόηση και συνεργασία των επισκεπτών, καθώς αναμένεται η καθημερινή προσέλευση κόσμου να ξεπερνά τις 10.000!

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου