ΑΛΜΥΡΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αλμυρού Νίκος Λάππας

έφυγε-από-τη-ζωή-ο-πρόεδρος-της-εασ-αλμυ-721333

Τη θλίψη στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του 71χρουνου Νίκου Λάππα, ο οποίος ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, αλλά και πρόεδρος για πολλά χρόνια στην πρώην Κοινότητα Μικροθηβών.

Ο Νίκος Λάππας, ταλαιπωρούνταν το τελευταίο διάστημα από την επάρατη νόσο, ενώ πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Χθες τα ξημερώματα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βόλου, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι στενοί φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Λάππα αποκαλούσαν τον ίδιο «άρχοντα», επισημαίνοντας ότι ήταν ένας ευφυέστατος άνθρωπος, με αδαμάντινο χαρακτήρα και σπάνια τιμιότητα. Παρότι διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα και πέρασαν από τα χέρια του μεγάλα χρηματικά ποσά, ο ίδιος άφησε πίσω του έναν λογαριασμό χωρίς ούτε ένα ευρώ, έλεγαν για να δείξουν την τιμιότητα, η οποία τον χαρακτήριζε.

Ως Κοινοτάρχης, είχε διατελέσει σπουδαίο έργο στο χωριό του, τις Μικροθήβες, καθώς μετά τον σεισμό του 1980 είχε βοηθήσει για την ανοικοδόμηση πολλών σπιτιών.

Ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, κ. Γιώργος Αλεξάνδρου, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του από το θάνατο του Νίκου Λάππα, ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες και είχε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού ο Νίκος Λάππας είχε διατελέσει πρόεδρος από το 1991 μέχρι σήμερα, με ένα κενό από το 2000 μέχρι το 2003».

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών, σήμερα στις 11 το πρωί.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι της Ένωσης θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία του μεταστάντα. Σήμερα Πέμπτη θα ανασταλούν οι δραστηριότητες της Ένωσης και τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά. Στη μνήμη του Προέδρου μας θα διατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής».

Παράλληλα ψήφισμα εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΑΣ Αλμυρού, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου