ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

νέα-τμήματα-του-κέντρου-δια-βίου-μάθησ-721716

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Τα νέα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης αναμένονται να λειτουργήσουν στην πόλη του Αλμυρού από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η λειτουργία τους εγκρίθηκε το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Αλμυρού.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρης Τσούτσας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πράγματι, υπήρξε θετική ανταπόκριση από πλευράς της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης στον φάκελο που υποβάλαμε και λάβαμε την Προγραμματική Σύμβαση για την πράξη ΄΄Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας΄΄. Το συγκεκριμένο έργο είναι πλήρως επιχορηγούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους και δε θα μας επιβαρύνει καθόλου. Η βούλησή μας είναι να υπάρξουν προγράμματα σε όλη την έκταση του Δήμου τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες δωρεάν και χωρίς περιορισμούς ηλικίας, εισοδήματος κ.λ.π.».

Στη συνέχεια ο κ. Τσούτσας διευκρινίζει ότι σε πρώτη φάση σχεδιάζεται η υλοποίηση 20 εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα και συμπληρωματικά με τη συγκεκριμένη νέα δομή του Δήμου Αλμυρού θα συνεχιστεί η συνεργασία με το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης αναφέρει ότι: «τα 65 άτομα που παρακολούθησαν το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μας γεμίζουν αισιοδοξία για την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος διψά για δημιουργική απασχόληση. Σε κάθε περίπτωση εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα ώστε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της εποχής μας και προσωπικά θεωρώ την γνώση ως την πιο σίγουρη επένδυση».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η επιλογή των γνωστικών αντικειμένων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα έγινε με κριτήριο τις τοπικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του Δήμου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου