ΑΛΜΥΡΟΣ

Σοβαρές ελλείψεις στο Κ.Υ. Αλμυρού

σοβαρές-ελλείψεις-στο-κ-υ-αλμυρού-721922

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Λόγω συνταξιοδότησης στο Κ.Υ Αλμυρού έχουν «χηρέψει» δύο θέσεις διευθυντών ιατρών παθολόγων, μία θέση παιδιάτρου, μία θέση μικροβιολόγου και μία θέση οδοντιάτρου.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ στον Αλμυρό με θέμα: «Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και ειδικά στο κέντρο υγείας Αλμυρού».

Οπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, ακόμη και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Κ.Υ. της Ελλάδος: «έπεσε θύμα των νέων αντιλαϊκών μέτρων, καθώς θέσεις που έμειναν κενές δεν προκηρύχτηκαν ξανά, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει συρρικνωθεί το προσωπικό και ιδιαίτερα το ιατρικό».

Επιπλέον πάρα από τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Κ.Υ Αλμυρού, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική με τις μετακινήσεις νοσηλευτικού, αλλά και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Βόλου.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ημέρες που δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος στο Κ.Υ., ενώ οι εφημερίες των παιδιάτρων είναι σπανιότατες, και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι ανύπαρκτες.

Παράλληλα, τα εργαστήρια δεν είναι σύγχρονα εξοπλισμένα, καθώς λείπουν τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά, ενώ την ίδια στιγμή ιατρικά μηχανήματα δε συντηρούνται, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να βρίσκονται σήμερα σε αχρησία.

Την αναφορά στα προβλήματα υγείας και ειδικά στο κέντρο υγείας Αλμυρού, έκανε η Λασκαρώ Τζιώτη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Η επίθεση στην υγεία του λαού εντείνεται, γίνεται πιο άγρια με νέα χαράτσια, νέες περικοπές και πληρωμές για την εργατική τάξη και το λαό. Στο Κ.Υ Αλμυρού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις εφημερίες, παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης διοίκησης. Έτσι αντί για 2 γιατρούς καθημερινά, τις περισσότερες μέρες, όταν απουσιάζει ο αγροτικός γιατρός μετά τις 10 το βράδυ, υπάρχει μόνο ένας σε ενεργή εφημερία, παρότι η επιστημονική επιτροπή αποφάσισε να εφημερεύουν 2 γιατροί».

Η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ κάλεσε τους δημότες του Αλμυρού να απαιτήσουν την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού με τον απαραίτητο αριθμό εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και άλλου που μπορεί να εκπαιδευθεί.

Τέλος στην εκδήλωση αναπτύχθηκε το ιατρικό θέμα «Καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού – Πρόληψη», το οποίο παρουσίασε αναλυτικά η γενική χειρούργος – μαστολόγος, Αντωνέλλα Δημητριάδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου