ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησαν οι ποδηλατοβόλτες του ΕΟΣ Αλμυρού

ξεκίνησαν-οι-ποδηλατοβόλτες-του-εοσ-α-724822

Μετακίνηση με ποδήλατο

Νέες κυκλοφοριακές συνήθειες φαίνεται πως φέρνει η οικονομική κρίση καθώς τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης αυξάνεται, οι πολίτες του Αλμυρού δίνουν τη δική τους απάντηση, κάνοντας «στροφή» στην εναλλακτική μετακίνηση και συγκεκριμένα στο ποδήλατο.

Τα θετικά της μετακίνησης με ποδήλατο μέσα στην πόλη είναι αρκετά, τόσο σε περιβαλλοντικό επίπεδο όσο και σε κόστος και πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν την παιδική τους συνήθεια και άρχισαν εκ νέου τις ορθοπεταλιές.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως στον Αλμυρό τα τελευταία χρόνια φαίνεται μια στροφή των πολιτών προς την εναλλακτική μετακίνηση, ωστόσο και το γεγονός της αύξησης της τιμής των καυσίμων επηρεάζει αρκετά την αντίληψη της μετακίνησης στην πόλη.

Η χρήση ποδηλάτου δεν έχει ηλικιακό όριο. Εχει αλλάξει πλέον το αγοραστικό κοινό των ποδηλάτων σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης τους, καθώς εκτός από τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις ποδηλατοβόλτες πλέον στην αγορά τους προχωρούν άτομα όλων των ηλικιών, και συνηθέστερα από 20 έως 40 ετών.

Ξεκίνησαν οι «ποδηλατοβόλτες» του ΕΟΣ Αλμυρού

Στο μεταξύ την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη ποδηλατοβόλτα για τα μέλη και τους φίλους του ΕΟΣ Αλμυρού. Κάθε Τετάρτη σημείο συνάντησης και εκκίνησης θα είναι τα γραφεία του συλλόγου στις 7:30 το απόγευμα.

Στην πρώτη συνάντηση περίπου 25 συμμετέχοντες, κυρίως νέοι, ποδηλάτησαν από το περιφερειακό δρόμο της πόλης (ρέμα Ξηριά) με κατεύθυνση το δάσος Κουρί, με χαλαρή διάθεση & ομαδικό πνεύμα.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ η ομάδα συγκεντρώθηκε, ξεκουράστηκε και εκκίνηση για την επιστροφή. Μέσω Ευξεινούπολης και από εκεί μέσω της οδού Βασιλέως Κων/νου, η «παρέα» των ποδηλατών κατευθύνθηκε προς τη πλατεία για να τερματίσει και πάλι στα γραφεία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Ξαφνιάσαμε τους «καθήμενους» στη πλατείας, «αναστατώσαμε» το ήσυχο απόγευμα της πόλης αλλά ικανοποιηθήκαμε από τις συμμετοχές των γονέων με τα παιδιά τους αλλά και τους «μικρούς» των φυτωρίων του συλλόγου που συμμετείχαν».

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου η ομάδα του «τριάντα» θα ξεκινήσει από τα γραφεία του ΕΟΣ Αλμυρού παράλληλα της Εθνικής οδού (παράδρομος) με κατεύθυνση το πολιτικό αεροδρόμιο του Αλμυρού (111 Π.Μ.) και στροφή για το Δ.Δ. Κροκίου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού τονίζει χαρακτηριστικά : «Μέσα από το χωριό η βόλτα μας και μετά «πιάσαμε» το δρυοδάσος «Κουρί». Στάση στο καφέ «Αρχοντικό» για νερό και φύγαμε για Αλμυρό. Από την οδό Ερμού, μέσω Ι. Ν. Ευαγγελίστριας στην πλατεία και τερματισμός και πάλι στα γραφεία μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου