ΑΛΜΥΡΟΣ

Ημερίδα για την ψυχική υγεία

ημερίδα-για-την-ψυχική-υγεία-726641

Ημερίδα με θέμα «Ψυχική υγεία, γονείς και παιδιά: μια συμμαχία ενάντια στις δυσκολίες της εποχής», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στο χώρο του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και με κίνητρο την στήριξη του θεσμού της οικογένειας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια κλειστού τύπου, ενώ θα λειτουργήσουν και βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν ομιλίες ανοικτές προς το ευρύ κοινό.

Τα εργαστήρια θα συντονίσουν ειδικά καταρτισμένοι επιστήμονες στο χώρο της ψυχικής υγείας και είναι τα εξής: «Εγώ και οι άλλοι: η δόμηση της ταυτότητας μέσα από σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας». Σκοπός του εν λόγω εργαστηρίου το οποίο θα συντονίσει η κ. Βίκυ Στέκα, ψυχολόγος, είναι οι συμμετέχοντες να ανατρέξουν στην προσωπική τους εμπειρία και στα σημαντικά πρόσωπα της ζωής τους και να αντλήσουν από τις αξίες και τις αρχές που γνώρισαν μέσω αυτών. Ο χαρακτήρας του εργαστηρίου θα είναι βιωματικός με έμφαση στην συμμετοχή και εμπειρία των ανθρώπων.

«Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας: οι γονείς αντιμέτωποι με το παιδί – μαθητή». Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου, που θα συντονίσει η κ. Σταυρούλα Τσέλια, Ψυχολόγος Msc, είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου μέσα από τη βαθύτερη κατανόηση στάσεων και συμπεριφορών.

«Ο κόσμος των συναισθημάτων» (για παιδιά 6-9 χρονών). Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι. Μέσα από ελκυστικές διαδοχικές βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα, τις ανάγκες, τα ταλέντα, τις δυσκολίες, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Το εργαστήριο θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Κωστούλα, ΜΑ και «Μαθαίνοντας για τον σχολικό εκφοβισμό ( για παιδιά 9 – 12 χρονών). Το βιωματικό εργαστήριο αφορά τον εκφοβισμό στα σχολεία, δηλαδή τις πράξεις βίας μεταξύ των μαθητών. Οι δραστηριότητες του εργαστηρίου θα περιλαμβάνουν ομαδικά παιχνίδια, ζωγραφική και συζήτηση. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά θα μάθουν για την αξία της διαφορετικότητας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Θα καταλάβουν τι είναι ο εκφοβισμός και τι μπορούμε να κάνουμε αν συμβεί σε εμάς ή σε κάποιο άλλο παιδί. Το εργαστήριο θα συντονίσει η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc.

Στην εν λόγω ημερίδα θα συμμετέχει και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, παιδιά του οποίου θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο: «Όχι στη βία, ναι στη φιλία», με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Αναστασία Ξηρομερήσιου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου