ΑΛΜΥΡΟΣ

Ληστές τον έδεσαν στο κρεβάτι

ληστές-τον-έδεσαν-στο-κρεβάτι-781787

Με λωρίδες σεντονιού ληστές έδεσαν και φίμωσαν 63χρονο κτηνοτρόφο μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κοκκωτών στον Αλμυρό. Η εισβολή τριών κουκουλοφόρων στην οικία του έγινε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες και η δράση τους προκάλεσε τον τρόμο στην περιοχή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο 63χρονος πέρασε βασανιστικές ώρες στα χέρια της ομάδας των κακοποιών και εγκαταλείφθηκε δεμένος στα χέρια και τα πόδια, φιμωμένος και με χτυπήματα που του κατάφεραν οι ληστές πιέζοντάς τον να τους δώσει χρήματα. Φεύγοντας έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου, ενώ τον κλείδωσαν μέσα στο σπίτι του.

Τις φωνές σε βοήθεια του 63χρονου άκουσε το πρωί κάτοικος γειτονικής οικίας και έσπευσε κοντά του, ειδοποιώντας ταυτόχρονα τις αστυνομικές αρχές. Αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή ξεκινώντας εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Πάρτε ό,τι θέλετε» φέρεται να έφτασε στο σημείο να εκλιπαρεί τους ληστές του ο 63χρονος κτηνοτρόφος, φοβούμενος για τη ζωή του. Τον αιφνιδίασαν μπουκάροντας στο σπίτι του, ενώ εκείνος κοιμόταν. Αρπαξαν ένα σεντόνι το έκοψαν σε λωρίδες, τον έδεσαν και του έκλεισαν το στόμα για να μην μπορέσει να φωνάξει και τον χτύπησαν. Πήραν από τους χώρους του σπιτιού μεγάλο χρηματικό ποσό, την κυνηγετική καραμπίνα, ενώ άδειασαν τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο από τρόφιμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες οι δράστες διέρρηξαν την οικία του 63χρονου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Στη συνέχεια, δύο από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ολοπρόσωπες κουκούλες, εισήλθαν σε παρακείμενο της οικίας δωμάτιο όπου κοιμόταν ο 63χρονος και τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι του, δεσμεύοντάς τον και φιμώνοντάς τον με λωρίδες σεντονιού.

Αφού ερεύνησαν τους χώρους του δωματίου, αφαίρεσαν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν, κόβοντας προηγουμένως το καλώδιο της σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών δραστών βρίσκονταν έως χθες το βράδυ σε εξέλιξη.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Δεν έψησαν… οι ληστές

Το αστυνομικό δελτίο στη Θεσσαλία ήταν πλούσιο από κλοπές και ληστείες στη διάρκεια του τριημέρου του Πάσχα.

Στους Σοφάδες Καρδίτσας σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων.

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής, οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, απέκλεισαν ανώνυμη οδό, ανακόπτοντας την πορεία Ι.Χ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί (ένας 77χρονος άνδρας και μία 66χρονη γυναίκα) και τους ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, τους ανάγκασαν να αποβιβαστούν από το όχημα, τους χτύπησαν με τα χέρια στο πρόσωπο και το σώμα, αφαιρώντας τους μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και το όχημα και διέφυγαν.

Στη Λάρισα, το Μ. Σάββατο τις αστυνομικές αρχές κινητοποίησε απόπειρα ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών. Τρεις δράστες φορώντας κουκούλες, διέρρηξαν είσοδο οροφοδιαμερίσματος, όπου διαμένουν 56χρονος ημεδαπός με την 83χρονη μητέρα του και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, απαίτησαν από αυτούς να τους παραδώσουν λίρες. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες με τη χρήση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησε, ενώ παράλληλα οι άλλοι δύο συνεργοί του ερευνούσαν τους χώρους της οικίας. Ομως, λίγη ώρα αργότερα οι δράστες εγκατέλειψαν την οικία χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου