ΑΛΜΥΡΟΣ

Αθρόες επισκέψεις σχολείων στην Aνάβρα

αθρόες-επισκέψεις-σχολείων-στην-aνάβρ-796040

Για να δουν το «φωτεινό» παράδειγμα της περιοχής

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί πολύ οι επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων καθώς και συλλόγων στην Ανάβρα.

Σκοπός τους είναι να γνωρίσουν από κοντά και να επιβεβαιώσουν όσα ακούνε στα Μ.Μ.Ε για το έργο που έχει επιτευχθεί στην περιοχή και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στους ζοφερούς καιρούς της οικονομικής κρίσης.

Ενας δεύτερος βασικός λόγος –ειδικά για τα σχολεία- είναι η επίσκεψη και γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο ΓΟΥΡΑ, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση σε όλες της τις μορφές: βλάστηση, ζώα, νερό, χώμα και διαχρονική αξιοποίηση όλων αυτών.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν επισκεφθεί το χωριό σχολεία από τον Αλμυρό, το Νευροκόπι Δράμας, την Κερατέα Αττικής, από το Κάτω Νευροκόπι, την Ιωλκό Βόλου, το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, το Καλαμπάκι Δράμας, την Πτολεμαϊδα και έχουν δηλώσει ότι θα μας επισκεφθούν ΚΑΠΗ από τον Κολινδρό και το Αιγίνιο Πιερίας, και σχολεία από την Σπάρτη, την Αγριά Μαγνησίας, το Παλιούρι Χαλκιδικής, τη Φλώρινα, το Βόλο, τη Λάρισα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις αυτές γίνονται οργανωμένα με τη φροντίδα της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ .

Στη συνέχεια γίνεται επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, εφ’ όσον το επιθυμούν οι επισκέπτες, και ακολουθεί η περιήγηση στο Πάρκο με τη συνοδεία οδηγού. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η επίσκεψη ολοκληρώνεται με γεύμα όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα γευστικότατα βιολογικά κρέατα της Ανάβρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου