ΑΛΜΥΡΟΣ

Διανομή τροφίμων σε απόρους από το Δήμο

διανομή-τροφίμων-σε-απόρους-από-το-δήμ-796043

Οριστικοποίηση του πίνακα τελικών δικαιούχων θα γίνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2013

Διανομή τροφίμων σε απόρους θα γίνει και φέτος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος που έφθασε στον Δήμο Αλμυρού.

Οι άποροι που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις από την 1η Μαΐου έως 31 του ίδιου μήνα, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που θα πρέπει να έχουν οι εν δυνάμει δικαιούχοι είναι τα εξής:

1.Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 ευρώ.

2.Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

I. Για οικογένεια με δύο μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 ευρώ.

II. Για οικογένεια με τρία μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 ευρώ.

III. Για οικογένεια με τέσσερα μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 ευρώ.

IV. Για οικογένεια με πέντε μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 ευρώ.

V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των τριών, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ.

3.Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό. Οριστικοποίηση του πίνακα τελικών δικαιούχων θα γίνει μέχρι της 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου