ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Αλμυρό

ξεκινά-το-πρόγραμμα-κοινωφελούς-εργα-714582

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει, με μία ημερίδα τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού “Εν Δράσει”, μετά την έγκριση ως Δικαιούχος του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού, θα προβεί στην υλοποίησή του, μετά την έγκριση του τελικού Πίνακα κατάταξης των 75 ωφελούμενων από το ΑΣΕΠ.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει, με μία ημερίδα που θα διοργανωθεί από τους συμπράττοντες φορείς την «Εν Δράσει» και τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού στο Μουσείο του Βόλου, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, παρουσία του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού, Κου Παν Νταή.

Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν τρία Υποέργα:

Α) Το Υποέργο «Βελτίωση της προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας της ΙΓ’ ΕΠΚΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων» με 34 απασχολούμενους ( 30 εργάτες, 3 αρχαιολόγους και 1 φύλακας) και Συμπράττων Φορέα , τη ΙΓ΄ ΕΠΚΑ.

Β) Το Υποέργο : «Αποκατάσταση αρχαίου θεάτρου φθιώτιδων Θηβών Μαγνησίας» με 27 απασχολούμενους (24 εργάτες και 3 Αρχαιολόγους) και Συμπράττων Φορέα το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών.

Γ) Το Υποέργο «Ανάδειξη και αποκατάσταση αρχαιολογικών μνημείων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και Σκιάθου» με 14 απασχολούμενους (11 εργάτες, 1 νυχτοφύλακας, και 2 αρχαιολόγους) και Συμπράττων Φορέα την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 7 μηνών, αφορά ανέργους μα κάρτα ανεργίας εν ισχύ, με ημερομίσθιο 25 ευρώ ή 625 ευρώ μηνιαίως και με πλήρη ένσημο. Αναμένεται να υλοποιηθεί από την 08/04/2013 μέχρι 07/11/2013.

Η συντήρηση, ανάδειξη, φύλαξη, των αρχαίων μνημείων του τόπου μας, πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα, όλων των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, αλλά πρωτίστως των ενεργών πολιτών και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και η Εν Δράσει, σε μία μεγάλη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, συνεργάζεται αρμονικά με τους αρμόδιους φορείς, προς αυτή τη κατεύθυνση και επιτυγχάνει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου