ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας

μαθητές-διακρίθηκαν-σε-διεθνή-διαγων-714586

Το φωτογραφικό υλικό θα φιλοξενηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Μια ενδιαφέρουμε έκθεση από μαθητές του Αλμυρού και της Σούρπης θα φιλοξενηθεί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού από την 1η Απριλίου 2013 μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 για τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 18:00 με 20:00 για το κοινό. Στη συνέχεια η έκθεση παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Σούρπης από το Σάββατο 6 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη 10 του μήνα.

Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 18.30. Την έκθεση διοργανώνουν η ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης «Οι Νηές», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 30 φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 4ο Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Ειρήνη Είναι…» που διοργανώθηκε το 2012 από τον Κόσμο χωρίς Πολέμους και βία. Ο διαγωνισμός ήταν διαδικτυακός και διήρκησε από τις 6.4.2012 μέχρι τις 31.7.2012.

Οι φωτογραφίες αυτές είναι οι επιλογές των 9 κριτών μέσα από 1.500 φωτογραφίες, από 275 φωτογράφους, από 53 χώρες.

Πρόκειται για 30 δίπτυχα φωτογραφιών όπου στο καθένα παρουσιάζεται η άποψη του φωτογράφου για το θέμα «Ειρήνη είναι… Ειρήνη ΔΕΝ είναι» με βάση το πώς το βιώνει ή το αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Η έκθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν και διακρίθηκαν μαθητές από διάφορες χώρες.

Οι μαθητές της περιοχής Αλμυρού και της Σούρπης , καθώς και οι ενήλικοι συμπολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μελετήσουν εικόνες από διάφορα σημεία του πλανήτη. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «είναι μία ευκαιρία να συλλογιστούμε για τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δεν καθιστούν «Ειρήνη» στις ζωές μας και μακάρι να ανοίξει ένας διάλογος στην τοπική κοινωνία για την Ειρήνη και τη Μη-βία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου