ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανάδειξη και προστασία του δάσος Κουρί από Συντονιστική Ομάδα του Αλμυρού

ανάδειξη-και-προστασία-του-δάσος-κουρ-714588

Στο δάσος θα δημιουργηθεί κατασκευή με ποδήλατα η οποία θα κινείται πάνω στην εγκαταλειμμένη γραμμή τραίνου

Με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του δάσους Κουρί δημιουργήθηκε στον Αλμυροό Συντονιστική Ομάδα μετά από πρόταση των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τη Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, εθελοντές και μέλη όλων των Συλλόγων, τη Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 09:00, θα βρίσκονται στο εκκλησάκι του Αγ. Σεραφείμ, όπου θα ασχοληθούν με τη συντήρηση, καθαριότητα του χώρου της μικρής λίμνης, βάψιμο του μικρού κτιρίου της λίμνης, της περίφραξης, όπως και το βάψιμο της υπαίθριας σκακιέρας.

Στο άμεσο μέλλον, από η Συντονιστική Ομάδα θα δημιουργηθεί μία κατασκευή, με δύο ποδήλατα, η οποία θα κινείται επάνω στη εγκαταλειμμένη γραμμή του τραίνου μέσα στο δάσος, η οποία θα χρησιμοποιείται από μικρούς και μεγάλους φίλους για να απολαμβάνουν τη διαδρομή και την ομορφιά του Δάσους.

Η προσπάθεια και οι δράσεις από τη Συντονιστική Ομάδα, για το Κουρί, μαζί με τους εθελοντές και φίλους του δάσους, θα είναι συνεχείς και εντατικές, προκειμένου το Κουρί να αποκτήσει, την αίγλη, την επισκεψιμότητα και τον σεβασμό που του αξίζει. Η όλη εξόρμηση της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, καλούνται δε οι συμπολίτες μας να συνδράμουν σ΄ αυτή τη προσπάθεια.

Στην Συντονιστική Ομάδα συμμετέχουν οι εξής: Καραμπάσης Αλέξανδος Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ευξεινούπολης,Καραζούπης Χρήστος, Πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», Μπουκοβάλας Γεώριος, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Επαρχίας Αλμυρού Παπαγιάννης Μηνάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Δάσους Κουρί και Ζαβός Χρήστος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου