ΑΛΜΥΡΟΣ

Το ΕΠΑΛ Αλμυρού για τη Μαθητεία Αποφοίτων

το-επαλ-αλμυρού-για-τη-μαθητεία-αποφοί-715826

Η διάρκεια της Μαθητείας μπορεί να είναι από δύο μέχρι έξι μήνες

Για τη Μαθητεία Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. , ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β’ βαθμίδας , Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, ενημερώνουν τους απόφοιτους Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Μαθητείας δίνεται η ευκαιρία σε πρόσφατους αποφοίτους της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των τελευταίων 2 σχολικών ετών ή των τελευταίων 3 σχολικών ετών εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία να μαθητεύσουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του παραγωγικού τομέα της χώρας που δραστηριοποιούνται σε κλάδους σχετικές με τις ειδικότητες των σπουδών τους και να αποκτήσουν την πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία.

Η διάρκεια της Μαθητείας μπορεί να είναι από δύο μέχρι έξι μήνες. Οι ημέρες Μαθητείας ορίζονται σε πέντε εβδομαδιαίως και σε κάθε ημέρα η Μαθητεία θα διαρκεί έξι ώρες εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις όπου για μαθησιακούς λόγους ο υπότροφος επιλέγει σε συγκεκριμένη ημέρα να παρατείνει το χρόνο παραμονής του στην επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της Μαθητείας θα χορηγείται στους αποφοίτους υποτροφία 300 € και θα καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Οι δηλώσεις θέσεων Μαθητείας από τις Επιχειρήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr

Οι Επιχειρήσεις ως Φορείς Υποδοχής Μαθητευομένων (Φ.Υ.Μ.) που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:

Εγγράφονται στο Πληροφοριακό Σύστημα, με τα εξής στοιχεία: Επωνυμία, ΑΦΜ, Αριθμός Μητρώου Εργοδότη στο Ι.Κ.Α., Αριθμός Απασχολουμένων στην Επιχείρηση, Στοιχεία Διεύθυνσης κ.λπ. και δηλώνουν τον επιθυμητό κωδικό χρήστη και τον εμπιστευτικό κλειδάριθμο πρόσβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου