ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα Εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αλμυρού

το-πρόγραμμα-εορτασμού-της-25ης-μαρτίου-715848

Από το Δήμο Αλμυρού έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου

Για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Αλμυρού.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ώρα 7:00 μ.μ.: Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου.

Ώρα 7:30 μ.μ. : H Παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από το Ναό πρέπει να έχει τελειώσει στις 7:30 μ.μ. το αργότερο.

Ώρα 7:45 μ.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 8:30 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ώρα 7:30 π.μ. :Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην εκκλησία, πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ. :Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στον Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών. Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α. Ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου, από την οδό Τριανταφύλλου Αργυροπούλου και προς το ΚΤΕΛ και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, στην εξέδρα επί της οδού Βασ. Γεωργίου.

Ώρα 11:15 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:

1.Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλμυρού.

2.1ο Δημοτικό Σχολείο

3.2ο Δημοτικό Σχολείο

4.3ο Δημοτικό Σχολείο

5.4ο Δημοτικό Σχολείο

6.5ο Δημοτικό Σχολείο

7.1ο Γυμνάσιο

8.2ο Γυμνάσιο

9.Γενικό Λύκειο

10. ΕΠΑ.Λ.

11.Λύκειο Ελληνίδων (Τμήμα Αλμυρού)

12.Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Ώρα 11:30 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες των 3ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη της κ. Αποστολίας Τσιλιού και του κ. Τσιάτσιου Αλεξάνδρου, Γυμναστών του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού αντίστοιχα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Τέλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, παρακαλείται για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων, ιδιαίτερα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στις οδούς Κουμουνδούρου, Ευαγγελιστρίας, Ερμού, Όθρυος, Βασ. Γεωργίου, Βασ. Κωνσταντίνου, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας.

Επίσης, το πρωί της 25ης Μαρτίου να απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Βόλου, όπου θα γίνει η παρέλαση και να διακοπεί η κυκλοφορία στους κάθετους σε αυτή δρόμους, ήτοι στις οδούς Βαλαμοτοπούλου, Μαραθώνος, Τρ. Αργυροπούλου, Αχιλλέως, Βασ. Γεωργίου και Βασ. Κωνσταντίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου