ΑΛΜΥΡΟΣ

Petition για τον αριθμό μαθητών

petition-για-τον-αριθμό-μαθητών-716327

Το διαδίδει προς υπογραφή μέσω διαδικτύου ζητώντας να μην αυξηθεί ο αριθμός ανά τάξη Petition (αίτημα) προς το υπουργείο Παιδείας να μην αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις των σχολείων, ξεκίνησε η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Μαρία Καραγιαννοπούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή ως πρωτοποριακή, ευρηματική και «συνάδουσα με τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών μας», προώθησε το μήνυμα της εκπαιδευτικού σε όλα τα μέλη του, με σκοπό την παρέμβαση του καθενός.

Στο μήνυμα-αίτημα, το οποίο έχει συνταχθεί στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, υπάρχει ενεργός σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν την έκκληση. Τα μέλη της ΕΛΜΕ κλήθηκαν να προωθήσουν το μήνυμα σε εκπαιδευτικούς και γονείς που θα ήθελαν να το υποστηρίξουν.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση η οποία έχει επηρεάσει όλες τις πλευρές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών της. Στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει χρήματα, η Ελληνική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μία σειρά μέτρων που θα αλλάξουν τη δημόσια παιδεία», αναφέρει η εκπαιδευτικός Μαρία Καραγιαννοπούλου στο μήνυμά της.

«Είναι αλήθεια –συνεχίζει- ότι υπάρχουν πολλές αδυναμίες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, για τις οποίες ευθύνονται όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Είναι, επομένως , προφανές ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και να βελτιωθούν εάν θέλουμε η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση. Είναι επίσης προφανές ότι αυτό που η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προστατέψει και στο οποίο θα πρέπει να επενδύσει είναι η μόρφωση των νεώτερων γενεών. Το να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη σε 30 είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση. Είναι ήδη δύσκολο να δουλέψεις με 25 ή έως και 27 μαθητές στην τάξη καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ενεργοποιήσεις αλλά και να ελέγξεις τους μαθητές σήμερα, εν μέρει και εξαιτίας της γενικότερης αστάθειας της παρούσας κατάστασης.

Ρωτήστε οποιονδήποτε ενεργό εκπαιδευτικό και θα σας πει ότι η συμπεριφορά των μαθητών, αλλά και η στάση τους απέναντι στο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς έχει αλλάξει τρομερά σε σύγκριση με την κατάσταση που υπήρχε στο παρελθόν. Με τη διπλή μου ιδιότητα, ως εκπαιδευτικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως γονέα, σας καλώ όλους (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές) να υπογράψετε αυτή εδώ την έκκληση ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας ειδικότερα: «Οχι πάνω από 25 μαθητές στην τάξη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου