ΑΛΜΥΡΟΣ

Επανήλθαν οι δύο εφημερίες γιατρού στο Κ.Υ Αλμυρού

επανήλθαν-οι-δύο-εφημερίες-γιατρού-στ-716515

Μετά από περίπου οκτώ μήνες ταλαιπωρίας για τους πολίτες του Αλμυρού, έγινε χθες επαναφορά των δύο εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Η απόφαση λήφθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Την επαναφορά της δεύτερης εφημερίας γιατρού εισηγήθηκε ο διευθυντής του Κ.Υ. Αλμυρού κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος αλλά και το Δ.Σ αποφάσισαν ομόφωνα την επαναφορά των δύο εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Γεωργιάδης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «μετά από περίπου 7-8 μήνες αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία για το Κ.Υ Αλμυρού. Έτσι λύνεται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις εφημερίες και είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία».

Το νέο καθεστώς εφημεριών λειτουργεί από χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κ.Υ. κ. Γεωργιάδη.

Παράλληλα όλο το προηγούμενο διάστημα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Αλμυρού, είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένες φορές με διάφορες μορφές και είχαν απευθυνθεί στους αρμόδιους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εφημεριών.

Μάλιστα για την επαναφορά 2η εφημερίας είχαν συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα υπογραφές των κατοίκων της περιοχής. Σε σχετική ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Αλμυρού, μεταξύ άλλων τόνιζαν τα εξής : «το Κέντρο Υγείας Αλμυρού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Είναι τουλάχιστον 30.000 οι άνθρωποι που η υγεία τους εξαρτάται από αυτό το χώρο, χωρίς να υπολογίσουμε και τους επισκέπτες, και περίπου 30 χλμ. εθνικού οδικού Δικτύου, οι ανάγκες του οποίου πρέπει να καλύπτονται από αυτό. Η πόλη του Αλμυρού, τα γύρω χωριά και η Νέα Αγχίαλος που υπάγεται εδώ έχουν ανάγκες και γι’ αυτό απαιτούμε να επανέλθει η δεύτερη εφημερία γιατρού και παιδιάτρου, όχι από το σπίτι του κάθε γιατρού, αλλά στην έδρα του, το Κέντρο Υγείας.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου