ΑΛΜΥΡΟΣ

«Σφήνα» Αλμυρού στο ΙΚΑ

σφήνα-αλμυρού-στο-ικα-1234

Ο Δήμος ζητά το δεύτερο υποκατάστημα στο Νομό

«Σφήνα» Αλμυρού στο ΙΚΑ. Ο Δήμος Αλμυρού σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διεκδικήσει το δεύτερο υποκατάστημα στο Νομό.

Το επιχείρημα που ήδη εκφράζεται στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας όπου έχουν καταργηθεί τα παραρτήματα τόσο του Αλμυρού όσο και της Νέας Αγχιάλου και όπου ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αλμυρού οι συναλλασσόμενοι υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο Βόλο για να εξυπηρετηθούν, αφορά στις χιλιομετρικές αποστάσεις.

Μάλιστα όπως τονίζουν σε αντιδιαστολή με ότι επισημαίνεται για το Υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας και τις διαμαρτυρίες που ήδη έχουν εκφραστεί από θεσμικούς φορείς, οι ασφαλισμένοι του Αλμυρού και της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να διανύσουν 70 χιλιόμετρα εάν και εφόσον έχουν συναλλαγές που πρέπει να διευθετήσουν με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο.

Παράλληλα όπως υπογραμμίζουν ο Αλμυρός είναι μία περιοχή που εκτός από ασφαλισμένους διαθέτει και Βιομηχανική Περιοχή και έντονη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, γεγονός που είναι ένα επιπλέον επιχείρημα ώστε η Διοίκηση του ΙΚΑ να επανεξετάσει το σχεδιασμό της προς την κατεύθυνση λειτουργίας του δεύτερου υποκαταστήματος στη Μαγνησία στον Αλμυρό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την έναρξη εφαρμογής του «Καλλικράτη» στο ΙΚΑ, η πρώτη απόφαση για τη δημιουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης αφορούσε το καλοκαίρι στον Αλμυρό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου