ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Τριακόσια άτομα εξετάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου

αλμυρός-τριακόσια-άτομα-εξετάστηκαν-3609

Περί τους 300 κατοίκους της περιοχής του Αλμυρού εξέτασε κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου, που επισκέφθηκε το τριήμερο 11-13 Μαρτίου, τις Δημοτικές Ενότητες Πτελεού, Ευξεινούπολης και Σούρπης.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, οι μισές περίπου εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στον Πτελεό ενώ οι λιγότερες έγιναν στην Ευξεινούπολη – Αλμυρό, ένδειξη ότι οι κάτοικοι των χωριών που δεν βρίσκονται πολύ κοντά σε πόλεις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ιατρική περίθαλψη σε σχέση με τους κατοίκους της πόλης όπου η δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς είναι μεγαλύτερη.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το 60% ζήτησε να εξεταστεί από οφθαλμίατρο, ενώ έγιναν ακόμη εξετάσεις από παιδίατρο και γυναικολόγο. Το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου αποτελούσαν συνολικά τρεις γιατροί, μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός.

Πρόκειται για ιδιώτες επαγγελματίες που για τρεις μέρες κάθε μήνα επέλεξαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δράσης των Γιατρών του Κόσμου. Να σημειωθεί πως τις ίδιες μέρες με τον Αλμυρό, κλιμάκιο της οργάνωσης επισκέφθηκε και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου επίσης η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου