ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον Πτελεό οι «Γιατροί του Κόσμου»

στον-πτελεό-οι-γιατροί-του-κόσμου-5539

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες στην περιοχή του Πτελεού δωρεάν γυναικολογικές, οφθαλμολογικές και παιδιατρικές εξετάσεις από τις Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου. Μάλιστα εξετάστηκαν πολλά παιδιά από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Πτελεού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σήμερα οι Κινητές Μονάδες των «Γιατρών του Κόσμου», θα βρεθούν στο περιφερειακό ιατρείο της Ευξεινούπολης από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, προκειμένου να εξετάσουν άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι στερούνται πρόσβασης σε κοινωνική ασφάλιση ενώ αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου οι μονάδες θα βρεθούν στο περιφερειακό ιατρείο Σούρπης.

Οι σύγχρονες εξοπλισμένες, γυναικολογικές, παιδιατρικές και οφθαλμολογικές μονάδες των «Γιατρών του Κόσμου» έχουν στόχο την πρόληψη αλλά και τη διάγνωση ασθενειών. Παράλληλα να τονιστεί ότι οι εξετάσεις απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ Αλμυρού Φώτης Χατζηδημητρίου και γιατρός τόνισε ότι ήταν εκπληκτική η ανταπόκριση του κόσμου στον Πτελεό, στις εξετάσεις που προσέφεραν οι «Γιατροί του Κόσμου». Χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδημητρίου επισήμανε ότι «οι Γιατροί του Κόσμου μέσα από την ιατρική ανθρωπιστική δράση τους είναι σταθεροί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το αποδεικνύουν άλλωστε σε τακτά χρονικά διαστήματα με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν».

Οι Γιατροί του Κόσμου, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους», το οποίο προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά με επισκέψεις Κινητών Μονάδων. Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων, γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, οφθαλμολογικό έλεγχο και παιδιατρικές εξετάσεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Ελληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου