ΑΛΜΥΡΟΣ

Αχίλλειο: Εκλεψαν 500 κιλά ελαιόλαδου

αχίλλειο-εκλεψαν-500-κιλά-ελαιόλαδου-5654

«Φτερά» έκαναν πριν λίγες ημέρες 500 κιλά ελαιόλαδου από το Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο του Αχιλλείου. Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες παραβίασαν τη μια από τις δύο εισόδους του εργοστασίου, μπήκαν μέσα και πέρα από τις ζημιές που προκάλεσαν στο χώρο του ελαιοτριβείου, φεύγοντας πήραν μαζί τους έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή αλλά και 500 κιλά ελαιόλαδου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η κλοπή έγινε αντιληπτή την επόμενη ημέρα της κλοπής από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού και Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου κ. Γιώργο Μαρκάκη, καθώς τα ίχνη των δραστών ήταν εμφανή, αφού πέρα από τις κλοπές προχώρησαν και στον βανδαλισμό του χώρου. Αναποδογυρισμένα γραφεία, άδειοι πυροσβεστήρες, σκισμένα χαρτιά μαρτυρούσαν τη διάρρηξη που έγινε στο χώρο.

Οι δράστες άνοιξαν μια δεξαμενή ελαιολάδου και από εκεί άντλησαν το λάδι γεμίζοντας δοχεία που υπήρχαν στο ελαιοτριβείο και μάλιστα οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ξέχασαν ένα δοχείο λαδιού ή ίσως δεν χωρούσε στο αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το παράτησαν.

Χαρακτηριστικά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου κ. Γιώργος Μαρκάκης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα εξής : «Πρώτη φορά παρατηρούμε τέτοιου είδους κλοπή στην περιοχή μας. Οι δράστες πέρα από την κλοπή έκαναν πολλές ζημιές στο ελαιοτριβείο και φεύγοντας πήραν έναν υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και 500 κιλά ελαιόλαδου».

Όπως τόνισε ο κ. Μαρκάκης ειδοποιήθηκε αμέσως το Α.Τ Αλμυρού ενώ στο σημείο πήγε και η Σήμανση για τις απαραίτητες έρευνες εύρεσης αποτυπωμάτων των δραστών ωστόσο όπως διαπιστώθηκε οι δράστες φορούσαν γάντια.

Γενική συνέλευση στον Πτελεό για τις κλοπές

Στο μεταξύ δεν έχουν τέλος οι κλοπές που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Πτελεό στα ακατοίκητα σπίτια και μάλιστα όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι του χωριού, υπάρχουν σπίτια που έχουν παραβιαστεί δύο και τρεις φορές.

Για το σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται στην περιοχή η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού κ. Ελένη Σαλάτα-Μπούρτζη αποφάσισε να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητηθούν από τους κατοίκους τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

Χαρακτηριστικά η κ. Σαλάτα-Μπούρτζη τόνισε ότι «το θέμα των διαρρήξεων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή μας και κάθε 10 με 15 ημέρες, άγνωστοι δράστες «ανοίγουν» και από ένα σπίτι. Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο χωριό αστυνομία έτσι οι δράστες έχουν το χώρο και το χρόνο να δρουν ελεύθερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου