ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Καταγραφή ανασφάλιστων

αλμυρός-καταγραφή-ανασφάλιστων-11208

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Δήμος Αλμυρού για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου και της συναντήσεως που προηγήθηκε με γιατρούς της περιοχής στο Δημαρχείο Αλμυρού, ξεκινάει άμεσα η καταγραφή των ανασφάλιστων δημοτών.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι συμπολίτες Αλμυρού που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση να προσέρχονται στο κτίριο του ΚΔΑΠ Αλμυρού (θέση Πλατάνια) καθημερινά από 9:00 έως 12:00 για να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση περί μη εγγραφής σε ασφαλιστικό φορέα (θα παρέχεται από την υπηρεσία).

Η καταγραφή θα αρχίσει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τέλος Μαρτίου.

Για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24220 26316 και στο 24220 25855.

Προσδοκία της δημοτικής αρχής είναι η ευόδωση αυτού του ομολογουμένως δύσκολου εγχειρήματος το οποίο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την καταγραφή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των γιατρών της περιοχής, όπου εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να συνδράμουν την πρωτοβουλία. Για τη στέγαση του κοινωνικού ιατρείου θα εξεταστεί η προοπτική να γίνει αυτό είτε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού είτε σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο χώρο του ΚΔΑΠ Δήμου Αλμυρού. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη σύσταση και λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Δήμος Αλμυρού, όντας ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών και με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει δυσχεράνει σε μεγάλο βαθμό τις παροχές στις υπηρεσίες υγείας, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση κοινωνικού ιατρείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού και γιατρός κ. Φ. Χατζηδημητρίου επισήμανε πως «στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι συμπολίτες, τους οποίους πρέπει και οφείλουμε να βοηθήσουμε. Βαρύτητα θα δοθεί σε ειδικότητες γιατρών που λείπουν από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπως ΩΡΛ, οφθαλμίατρο και γαστρεντερολόγο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνδημότες ζητούν να υπάρξει κάποια παρέμβαση από το Δήμο ώστε να μπορούν να εξεταστούν από τις προαναφερόμενες ειδικότητες των γιατρών και προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύσταση και λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου. Η συμμετοχή των γιατρών από την περιοχή του Αλμυρού στη συνάντηση κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και σίγουρα είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στη σωστή λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου» προσέθεσε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου