ΑΛΜΥΡΟΣ

Τρεις οι συμμετοχές του Αλμυρού στο Artfools Video Festival

τρεις-οι-συμμετοχές-του-αλμυρού-στο-artfools-video-27931

Ειδικό Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στην «Αγνωστη Θεσσαλία»

Τρεις ταινίες μικρού μήκους θα συμμετέχουν από την περιοχή του Αλμυρού στο διαγωνισμό του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ στη Λάρισα. Ο διαγωνισμός θα ανοίξει με ένα ειδικό αφιέρωμα στη Θεσσαλία και στις άγνωστες και γνωστές ομορφιές της.

Θα προβληθούν όλες οι ταινίες που έφθασαν στην Οργανωτική Επιτροπή και καλύπτουν κινηματογραφικά μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας. Οι προβολές θα γίνουν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου από 16:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Από την περιοχή του Αλμυρού οι τρεις συμμετοχές θα είναι οι εξής: «Η Όθρυς στην Ελληνική Μυθολογία» (14:10΄΄). Στέφανος Πίος – 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. «Ευξεινούπολη, ένα προσφυγικό χωριό με άγνωστες ομορφιές» (20:15΄΄) – Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, «Δήμος Αλμυρού Μαγνησίας, παρουσίαση του τόπου μας» (2:59΄΄) Χριστίνα Κουτελίδα – Αλμυρός.

To 5o Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά την ανακοίνωση των ταινιών που επιλέχθηκαν για να προβληθούν,( 15,16,17 Φεβρουαρίου 2013), καθώς και τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Την πρωτοβουλία για τον διαγωνισμό που στόχο έχει να προβάλει τη Θεσσαλία σε όλες τις διαστάσεις της συμβάλλοντας έτσι και στην τουριστική της προβολή, έχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το 5ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας/artfools Festival το Δίκτυο Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, που τον προκήρυξαν.

Στον διαγωνισμό θα απονεμηθούν τρία βραβεία και ειδικές διακρίσεις από την κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για τις ταινίες μικρού μήκους και τρία βραβεία από αντίστοιχη επιτροπή για τις φωτογραφίες που θα προκριθούν για ανάρτηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου