ΑΛΜΥΡΟΣ

Οριστικοποιήθηκε η τελική ημερομηνία

οριστικοποιήθηκε-η-τελική-ημερομηνί-49674

Οριστικοποιήθηκε τελικά, μετά από αρκετές αναβολές, η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής Ξηριά, αφού μέσα στις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκε από τους υπαλλήλους των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο η αλλαγή και πάλι της ημερομηνίας.

Η νέα μετάθεση στην ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπράτησης της λιμνοδεξαμενής Ξηριά ορίστηκε για τις 29 Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη.
Όπως είναι γνωστό, η διεξαγωγή του διεθνούς διαγωνισμού, ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, αλλά τελικά όπως ενημέρωσαν αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου τον Δήμαρχο, θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου, μιας και μόνο κάθε Τρίτη διενεργούνται δημοπρασίες στο Υπουργείο.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία έχει αναβληθεί δύο φορές το 2012 (30 Οκτωβρίου και 20 Νοεμβρίου 2012), την πρώτη λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των πολιτικών μηχανικών του Δημοσίου και τη δεύτερη των υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις διαθεσιμότητες, ενώ συνολικά περί τις 60 εταιρίες έχουν παραλάβει τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου να εξετάσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους με την κατάθεση προσφορών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 16.641.176,76 ευρώ και θα κατασκευαστεί λιμνοδεξαμενή συνολικής χωρητικότητας 3.824.000 κυβικών μέτρων.

Σκοπός του έργου είναι η συλλογή και αξιοποίηση των χειμερινών πλημμυρικών απορροών του χειμάρρου Ξεριά για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών της περιοχής (άρδευση 6.400 στρεμμάτων περίπου). Μελλοντικά το έργο μπορεί να εξυπηρετήσει και στην κάλυψη υδρευτικών αναγκών της περιοχής του Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου