ΑΛΜΥΡΟΣ

Επαναληπτικές δημαιρεσίες στον Αλμυρό

επαναληπτικές-δημαιρεσίες-στον-αλμυ-54250
Επαναληπτική θα είναι για το Δήμο Αλμυρού η διαδικασία της εκλογής του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στις Δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή δεν έγινε η εκλογή του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, ο οποίος προτάθηκε και πάλι από την ομάδα πλειοψηφίας, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων στις Δημαιρεσίες με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να πρέπει να επαναληφθούν την ερχόμενη Κυρική13 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Παράλληλα αφού δεν εκλέχτηκε πρόεδρος του Δ.Σ. δεν ορίστηκαν ούτε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αλλά ούτε και τα μέλη της Ποιότητας Ζωής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ωστόσο από τις δημαιρεσίες εκλέχθηκαν από την πρώτη ψηφοφορία ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νίκος Καλλές με 15 ψήφους, 4 λευκά και 3 άκυρα και ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βαγγέλης Γκόβαρης, ο οποίος έλαβε επίσης 15 ψήφους, 4 λευκά και 3 άκυρα.

Ειδικότερα ο κ. Χατζηδημητρίου έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία 12 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 7 λευκά και 3 άκυρα. Στη δεύτερη και στην τρίτη ψηφοφορία, όπως προβλέπει η διαδικασία, έλαβε 11 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 6 λευκά και 5 άκυρα. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Νόμος, στις δύο πρώτες ψηφοφορίες, ο Πρόεδρος για να εκλεγεί πρέπει να λάβει την απόλυτη ψηφοφορία (50%+1) επί του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (είναι 27 τα μέλη του Σώματος, αλλά απουσίαζαν οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Εκίζογλου και Πριάγγελος, καθώς και τρεις της πλειοψηφίας, κ.κ. Δεληστάθης, Δαγρές και Σαρρής). Δηλαδή, αν εκλεγόταν από την πρώτη ψηφοφορία, έπρεπε να λάβει 14 ψήφους, πράγμα που δεν έγινε.

Στην τρίτη ψηφοφορία ο Νόμος ορίζει ότι για την εκλογή του Προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία επί των παρόντων. Ωστόσο εκεί υπήρξε κώλυμα στη διαδικασία, αφού μέλη της Συμπολίτευσης ισχυρίζονταν ότι διέθεταν την πλειοψηφία έναντι των λευκών και των άκυρων και μέλη της αντιπολίτευσης ισχυρίζονταν πως η πλειοψηφία σημαίνει 50% + 1 επί των παρόντων.

Για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση ρώτησαν χθες το πρωί τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την οποία ενημερώθηκαν ότι πρέπει να επαναλάβουν τις διαδικασίες των δημαιρεσιών την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Χαρακτηριστικά ο κ. Φώτης Χατζηδημητρίου δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση, αφού είχα λάβει 11 ψήφους και όχι 12. Η αντιπολίτευση έθεσε θέμα νομιμότητας και θα γίνουν επαναληπτικές δημαιρεσίες την ερχόμενη Κυριακή για την εκλογή του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής», τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Βούλγαρης δήλωσε τα εξής: «Δεν εκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, γι’ αυτό θα επαναληφθούν ξανά οι διαδικασίες. Για να εκλεχθεί πρόεδρος θα έπρεπε να είχε συγκεντρώσει την πλειοψηφία των παρόντων» κατέληξε ο κ. Βούλγαρης.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου είχαν ως εξής: Για την θέση του προέδρου επανεξελέγη με 17 ψήφους ο κ. Κωνσταντίνος Παπαμαρκάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ψηφίστηκε ο κ. Μιχαήλ Γκότσικας και γραμματέας του Δ.Σ η κ. Χαριτώ Αγγέλη – Σπανοδήμου.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Νοτίου Πηλίου προτάθηκε από τον Δήμαρχο κ. Νικόλα Φορτούνα και ψηφίστηκε με 22 ψήφους ο κ. Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, ενώ τακτικά μέλη από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας εκλέχθηκαν με 25 ψήφους οι κ. Απόστολος Αρέθας και Μιλτιάδης Γαϊτανάς, ενώ από την ομάδα της πλειοψηφίας εκλέχθηκαν οι κ. Μαρία Παπαβασιλείου με 17 ψήφους, ο κ. Παναγιώτης Σταματάς με 16 ψήφους, ο κ. Αθανάσιος Φλέρης με 17 ψήφους και η κ. Μαγδαληνή Φορτούνα με 17 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν τα εξής από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας εκλέχθηκαν οι κ.κ. Ευστάθιος Γραμμένος με 24 ψήφους και από την ελάσσονα μειοψηφία ο κ. Θοδωρής Κατσιαφούρης με 25 ψήφους. Τα υπόλοιπα αναπληρωματικά μέλη από την ομάδα πλειοψηφίας είναι τα εξής: Χρήστος Βαΐτσης με 20 ψήφους, Μιχάλης Γιαννιός με 19 ψήφους, Κώστας Λεγαντής με 19 ψήφους και ο Ευστάθιος Μαλαμάτης με 19 ψήφους.

Τέλος για την Ποιότητα Ζωής προτάθηκε από τον Δήμαρχο και εκλέχθηκε με 24 ψήφους ο κ. Ευάγγελος Νασιόπουλος , ενώ τακτικά μέλη ψηφίστηκαν οι εξής από την ομάδα μείζονος μειοψηφίας ο κ. Ευστάθιος Γραμμένος με 22 ψήφους και ο κ. Ιωάννης Μαλαθούνης με 22 ψήφους, ενώ από την ομάδα πλειοψηφίας εκλέχθηκαν οι εξής: ο κ. Χρήστος Βαΐτσης με 14 ψήφους , ο κ. Κώστας Λεγαντής με 16 ψήφους, ο κ. Ευστάθιος Μαλαμάτης με 18 ψήφους και η κ. Μαγδαληνή Φορτούνα με 17 ψήφους.

Ενώ αναπληρωματικά μέλη για την Ποιότητα Ζωής εκλέχθηκαν οι εξής: κ. Αναγνώστου, κ. Αρέθας, κ. Ασπρούδη, κ. Παπαδημητρίου, κ. Καλοβυδούρης και κ. Κατσιαφούρης.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Από τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου εξελέγη πρόεδρος η κ. Μελαχροινή Μαλαματίνη – Φατόλια, αντιπρόεδρος η κ. Γεωργία Χριστοδούλη και γραμματέας ο κ. Δημήτρης Κουφογιάννης.

Για την Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος προτάθηκε και ψηφίστηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου. Ως τακτικά μέλη από την ομάδα πλειοψηφίας ψηφίστηκαν οι εξής : κ. Θεόδωρος Μπρίζης, κ. Κωνσταντίνος Λάσκος, κ. Μαρία Σαμαρά και κ. Απόστολος Σολδάτος ενώ από την μείζονα μειοψηφία ψηφίστηκαν η κ. Αφροδίτη Μανίνη και ο κ. Απόστολος Κοντογεωργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου