ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημαιρεσίες στο Δήμο Αλμυρού

δημαιρεσίες-στο-δήμο-αλμυρού-56947
Αγωνία φαίνεται να υπάρχει στο Δήμο Αλμυρού από τους Αντιδημάρχους, αφού την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι Δημαιρεσίες στο Δήμο.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί όπως προβλέπεται από τα άρθρα 64 και 74του Ν. 3852/2010 και η πρόσκληση για τη σύγκληση του συγκεκριμένου Συμβουλίου γίνεται από τον δημοτικό σύμβουλο που πλειοψήφισε και προεδρεύοντα σ’ αυτή τη συνεδρίαση Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Σε αυτή θα γίνει η εκλογή νέων μελών στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και των μελών των δύο επιτροπών, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής.

Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει ο ορισμός και των νέων Αντιδημάρχων, που θα αποτελέσουν τη νέα Ομάδα που θα πλαισιώσει τη Διοίκηση του Δήμου Αλμυρού για τον ενάμιση τελευταίο χρόνο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, πριν από τις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2014.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, όσον αφορά στις προσεχείς αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, ακόμη δεν ανακοινώνει τίποτα παρά μόνο επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές και οι Αντιδήμαρχοι θα είναι πέντε, αλλά φαίνεται πως υπάρχει προβληματισμός από το γεγονός ότι πλέον μόνο τρεις Αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν αντιμισθία, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι αμισθί.

«Οι Αντιδήμαρχοι θα είναι πέντε, αλλά ακόμη δεν είμαι σε θέση να πω ονόματα, καθώς πρέπει πρώτα να συναντηθώ με τα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας την επόμενη εβδομάδα. Την Κυριακή των δημαιρεσιών θεωρώ ότι οι νέοι Αντιδήμαρχοι θα ανακοινωθούν», αναφέρει ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Ως γνωστόν, μετά την παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Κων. Παπαδογιάννη τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Αντιδήμαρχοι στον Αλμυρό είναι τέσσερις και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλ. Τσαμπίρας (Προγραμματισμού), Δημ. Τσούτσας (Οικονομικών), Αθαν. Σαρρής (Αγροτικής Ανάπτυξης), Γ. Παπαϊωάννου (Καθαριότητας, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας).

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές στα πρόσωπα, αλλά να γίνει αναδιάταξη αρμοδιοτήτων, ενώ στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραμείνει ο κ. Φώτης Χατζηδημητρίου.

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου