ΑΛΜΥΡΟΣ

Δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. αιτούνται τη ρύθμιση των δανείων τους

δήμος-και-δ-ε-υ-α-αλ-αιτούνται-τη-ρύθμισ-59753

Την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής ληφθέντων δανείων του Δήμου Αλμυρού και της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης του Ν. 4093/2012 και της διευκρινιστικής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου, ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων για οκτώ χρόνια. Επιπλέον, βάσει των παραπάνω διατάξεων οι Δήμοι που θα ενταχθούν εκτός από την επιμήκυνση, θα τύχουν μείωσης κατά 0,5% στο επιτόκιο, ενώ για τρία χρόνια θα πληρώνουν μόνο το ποσό που αναλογεί στη δόση, απαλλαγμένο από τόκους, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου.

Τα συνολικά δάνεια είναι έντεκα για τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού, με την οφειλή να αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά προέρχονται από τον τέως Δήμο Σούρπης, περίπου ένα εκ. ευρώ, από τον τέως Δήμο Αλμυρού 300.000 ευρώ και από τον αντίστοιχο του Πτελεού 200.000 ευρώ περίπου.

Από την άλλη, τα δάνεια της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού είναι δύο στον αριθμό. Το πρώτο συμβασιοποιήθηκε το 2003 με το ποσό να ανέρχεται στα 2,047 εκ. ευρώ, για το έργο της αποχέτευσης, ενώ συνάφθηκε άλλο ένα (το οποίο αφορούσε τρία υποέργα της αποχέτευσης) συνολικής αξίας 239.100 ευρώ. Το συνολικό ποσό δανείων της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. ανέρχεται στα 2.286.100 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου