ΑΛΜΥΡΟΣ

Είκοσι ένα προγράμματα ζητά ο Δήμος Αλμυρού

είκοσι-ένα-προγράμματα-ζητά-ο-δήμος-αλ-65092
Την ολοκληρωμένη πρότασή του για τη δημιουργία τμημάτων Δια Βίου Μάθησης απέστειλε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας ο Δήμος Αλμυρού. Όταν εγκριθεί η συγκεκριμένη δράση το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου θα μπορεί να υποβάλει προτάσεις για επιμορφωτικά προγράμματα προς τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και να προχωρά στην υλοποίησή τους.
Τα προγράμματα θα είναι χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ οι υποχρεώσεις του Δήμου θα είναι η διάθεση χώρων διοίκησης και εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, η υποδοχή των αιτήσεων και η οργάνωση των τμημάτων, η πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας κ.λ.π.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, Δημήτρης Τσούτσας, δήλωσε σχετικά: «Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρήσαμε άμεσα στη συμπλήρωση του σχετικού φακέλου και την υποβολή του για έγκριση. Είναι σταθερή θέση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού η σύσταση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης το οποίο θα λειτουργήσει σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και θα καλύψει τις ανάγκες κατάρτισης, δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου και ενίσχυσης για είσοδο στην αγορά εργασίας των δημοτών μας. Θα υπάρχει η δυνατότητα κατάρτισης σε προγράμματα εθνικής αλλά και Τοπικής Εμβέλειας προσαρμοσμένα στην περιοχή μας π.χ. γεωργικά θέματα, θέματα τοπικής ιστορίας κ.λ.π. Υποβάλαμε σε πρώτη φάση αίτημα για 21 προγράμματα στους τομείς της «Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας», «Ποιότητας Ζωής – Περιβάλλον», «Νέες Τεχνολογίες», «Γλώσσα και Επικοινωνία», «Πολιτισμός και Τέχνη» και «Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων». Η επιλογή των γνωστικών αντικειμένων για την εκμάθηση των ενηλίκων έγινε με κριτήριο τις τοπικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας».
Τέλος τα προγράμματα τα οποία θα υλοποιούνται θα είναι απολύτως δωρεάν για όλους τους δημότες και θα έχουν διάρκεια από 25 έως 50 ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου