ΑΛΜΥΡΟΣ

Εληξε η μακρόχρονη δικαστική διαμάχη των δικηγόρων Χ. Βούλγαρη – Γ. Λωρίτη

εληξε-η-μακρόχρονη-δικαστική-διαμάχη-66457
Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας ξεδίπλωσαν προχθές την πολιτική τους διαμάχη δύο δικηγόροι του Αλμυρού και ταυτόχρονα διεκδικητές της υποψηφιότητας για το δημαρχιακό θώκο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Βούλγαρης και ο ενδιαφερόμενος για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού Γιώργος Λωρίτης κατά τις τελευταίες εκλογές, ήρθαν τετ α τετ στη διάρκεια της δίκης που διεξήχθη προχθές.
Η «συνάντησή» τους ως αντιδίκων έγινε μετά από μήνυση Γ. Λωρίτη σε βάρος του Χρ. Βούλγαρη και του αδερφού του Γ. Βούλγαρη. Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία μαρτυρίας, υπόθεση που ανέκυψε μετά από δημοσιεύματα και άρθρα στον τοπικό Τύπο. Το δικαστήριο αθώωσε και τους δύο κατηγορούμενους.
Μέχρι, όμως, την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας και την έκδοση της δικαστικής απόφασης ξετυλίχθηκαν στην αίθουσα ενώπιον δικαστών και ακροατηρίου πτυχές της κόντρας που κρατάει χρόνια… μεταξύ των δύο πλευρών.
Επρόκειτο για τη συνέχεια μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ των δύο δικηγόρων, με αναφορές στη διάρκεια της δίκης ότι η αρθρογραφία του Χρ. Βούλγαρη στέρησε ακόμη και τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου από τον Γ. Λωρίτη.
Η δίκη περιγράφεται ως επεισοδιακή και με αρκετές στιγμές έντασης, ενώ από τις καταθέσεις των μαρτύρων προέκυπτε η ενδοπαραταξιακή διαμάχη των δύο ανδρών, η οποία είναι γνωστή στην περιοχή του Αλμυρού. Η μία πλευρά προσπαθούσε να δείξει λάθη της άλλης και η προσπάθεια να καταδειχθεί ποιος από τους δύο δικαιούνταν το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για τις δημαρχιακές εκλογές στον Αλμυρό γίνονταν εμφανής.
Η υπόσταση ενός υποψηφίου και κατά πόσο γνήσιος είναι υπέρ του κόμματός του, έγιναν σημεία αναφοράς, μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων και τις αγορεύσεις. Η αντιπαλότητα των δυο ανδρών φάνηκε από την αρχή ότι είναι πολιτική, ενώ η προσπάθεια στην έναρξη της δίκης για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν απέδωσε, επιμένοντας στις αρχικές τους θέσεις. Ο Χρ. Βούλγαρης για δικαίωμα έκφρασης λόγου και ο Γ. Λωρίτης για εσκεμμένη συκοφαντική δυσφήμιση σε προεκλογική περίοδο.

Μετά το τέλος της δίκης, πάντως, οι δύο πλευρές μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόθεση να συνεχίσουν την αντιπαράθεσή τους στο μέλλον. Εκατέρωθεν επίσης αναγνώρισαν ότι η μεταξύ τους κόντρα δεν βοηθάει κανέναν, ούτε τον Αλμυρό, ούτε τον κοινό πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχονται.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου