ΑΛΜΥΡΟΣ

Σήμερα «ανοίγει» το Χριστουγεννιάτικο Καλάθι

σήμερα-ανοίγει-το-χριστουγεννιάτι-69343
Μεγάλες είναι η ποσότητες τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και παιχνιδιών που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Δήμο Αλμυρού με σκοπό να δοθούν στις άπορες οικογένειες του Δήμου, εν όψει των εορτών.
Μάλιστα σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει σιγά σιγά η διαδικασία της διανομής των ποσοτήτων στα άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Η πρωτοβουλία πάρθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμυρού και άλλες τοπικούς φορείς.
Οι σύλλογοι μέσα από την κοινή τους προσπάθεια προσπαθούν να ανακουφίσουν τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και την οικονομική κρίση που βιώνουν αρκετές οικογένειες του Δήμου.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημήτρης Βελάνης, οι «άπορες» οικογένειες του Δήμου θα προμηθευτούν δωρεάν με «Το Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικό Καλάθι» τυποποιημένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μακράς διάρκειας όπως για παράδειγμα ζυμαρικά, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, αλεύρι, γάλα κ.α., καθώς και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. «Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων. Τα διατιθέμενα προϊόντα μακράς διάρκειας, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές .Τα προϊόντα αλλά και τα παιχνίδια συγκεντρώθηκαν στον κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αλμυρού, και αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσουμε να διανέμουμε τα τρόφιμα στις άπορες οικογένειες», τόνισε ο κ. Βελάνης.

Εάν κάποιος χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες, μπορεί να απευθυνθεί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού και στο Δήμο Αλμυρού στα τηλέφωνα 2422350214 & 2422350204.

Τέλος ο κ. Βελάνης τονίζει: «Σας καλούμε να δείξτε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας ώστε εμείς οι Κυνηγοί να είμαστε μπροστάρηδες σε τέτοιες κινήσεις δείχνοντας πάντα το κοινωνικό μας πρόσωπο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου