ΑΛΜΥΡΟΣ

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων την Κυριακή στον Αλμυρό

συγκέντρωση-κτηνοτρόφων-την-κυριακή-72216

Την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στον Αλμυρό συνεδριάζει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Γιάννη Γκρίνια. Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα αποφασιστεί ο συντονισμός δράσης των κτηνοτρόφων. Μάλιστα η συνεδρίαση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού στις 11 το πρωί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, όσο και για τους χειρισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την ειδική ενίσχυση της κτηνοτροφίας που ενέκρινε η Ε.Ε.

Στη σύσκεψη των κτηνοτρόφων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Γιάννη Γκρίνια θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα του κλάδου αλλά και θα παρθούν αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν μελλοντικές κινητοποιήσεις: «Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καταδικάζοντας τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν και οδηγούν, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο, αγρότες και κτηνοτρόφους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Στο μεταξύ οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο στους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους, αποκλείοντας ουσιαστικά από την οικονομική ενίσχυση τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους.

Στη συνέχεια ο κ. Γκρίνιας αναφέρει: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει -όπως όλα δείχνουν- να αφήσει εκτός ενισχύσεων τους αιγοπροβατοτρόφους».

Τέλος σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων αναφέρει: «Ζητάμε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία για την ενιαιοποίηση του αγροτικού χώρου, τη στήριξη των κτηνοτρόφων που έχουν προβλήματα με τις ασθένειες των ζώων τους, τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του εκλογικού μας συνεδρίου και την εκ νέου συνδικαλιστική καταδίκη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τη μη στήριξη των υπολοίπων κτηνοτρόφων. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις», καταλήγει στο τέλος η σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου