ΑΛΜΥΡΟΣ

Επερώτηση Χρήστου Βούλγαρη για μαρμάρινη στήλη στους Κωφούς

επερώτηση-χρήστου-βούλγαρη-για-μαρμά-74581

Με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και τη λήξη της παρεξήγησης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης στην πλατεία των Κωφών από πρώην υποψήφια για το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας με την παράταξη του Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Αλμυρού κ. Χρήστος Βούλγαρης κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού σχετική επερώτηση.

Συγκεκριμένα στην πλατεία Στέφανου Κομμητά έχει τοποθετηθεί μια μαρμάρινη στήλη, η οποία γράφει την ονομασία της πλατείας. Κάτω από τη μαρμάρινη στήλη αναγράφεται το όνομα την Παρασκευής Χορταριά, η οποία έκανε δωρεά μόνο τη συγκεκριμένη μαρμάρινη στήλη, ωστόσο, τόσο στους επισκέπτες του χωριού, όσο και στους κατοίκους, έχει δημιουργηθεί σύγχυση αφού θεωρούν ότι ολόκληρη η πλατεία έγινε δωρεά από την κ. Χορταριά.

Με αφορμή τις αντιδράσεις των κατοίκων, ο κ. Χρήστος Βούλγαρης στην επερώτηση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μέχρι σήμερα, αν και πέρασε χρόνος πλέον του μηνός ουδέν έπραξε ο κ. Δήμαρχος προς αποκατάσταση της αλήθειας, οι κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται και απειλούν να αυτοδικήσουν και οι περαστικοί (ξένοι) θαυμάζουν και ρωτούν για τη δωρήτρια της πλατείας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Δήμαρχος αν προτίθεται να αποκαταστήσει την αλήθεια αφαιρώντας την υπάρχουσα μαρμάρινη στήλη και αντικαθιστώντας αυτήν με άλλη έχουσα μόνο το όνομα της πλατείας ή θα πράξουν τούτο οι κάτοικοι του χωριού με όλα τα επακόλουθα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου