ΑΛΜΥΡΟΣ

Επαναλειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού

επαναλειτουργεί-κέντρο-δημιουργικής-75469
Με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των δημοτών επαναλειτουργεί το πρόγραμμα συμβουλευτικής υπηρεσίας για ενήλικες και εφήβους, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Δήμου Αλμυρού.
Πρόκειται για μία υπηρεσία που πραγματεύεται ζητήματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ευημερίας στον άνθρωπο, τον εμπλουτισμό των σχέσεων, την επίλυση συγκρούσεων, ζητήματα αποκατάστασης, προβλήματα σεξουαλικά, υπαρξιακά, πνευματικά, θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης.
Επιπλέον θα λειτουργήσει πρόγραμμα παιγνιοθεραπείας που απευθύνεται σε παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και σε παιδιά που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες (πένθος, κακοποίηση, παραμέληση κ.α.).
Η παιγνιοθεραπεία είναι μία ψυχοθεραπευτική μέθοδος που βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν και να εξερευνήσουν τα συναισθήματα τους, να κατανοήσουν δυσάρεστα γεγονότα και να εκφράσουν ανησυχίες, δυσκολίες, επιθυμίες και φόβους. Πιο συχνά εφαρμόζεται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, καθώς και σε εφήβους. Οι συνεδρίες είναι ατομικές παιδοκεντρικές μη-κατευθυντικές και είναι προσανατολισμένες στις ανάγκες του κάθε παιδιού – εφήβου.
Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν, επικοινωνούν, εξερευνούν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο τους. Η παιγνιοθεραπεία συμβάλει σημαντικά στη συναισθηματική ενδυνάμωση και στην αυτοεκτίμηση των παιδιών έτσι, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις διάφορες δυσκολίες που θα συναντήσουν.
Οι υπηρεσίες λειτουργούν πρωινές (8:00-14:00) και απογευματινές ώρες (14:30 – 19:30) από το Νοέμβριο του 2012 και έως τον Απρίλιο του 2013 κατόπιν ραντεβού.
Υπεύθυνοι υπηρεσιών είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μακανίκας, Ψυχολόγος (Msc Νευροψυχολογίας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και ο κ. Δήμητρα Κωστούλα, Ψυχολόγος (PG Diploma Συμβουλευτικής, ΜΑ Παιγνιοθεραπείας).
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24220-26355.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου