ΑΛΜΥΡΟΣ

Καθορίστηκε ο σχεδιασμός εν όψει του χειμώνα

καθορίστηκε-ο-σχεδιασμός-εν-όψει-του-77618

Μνημόνια ενεργειών για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού εγκρίθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αλμυρού. Μεταξύ άλλων καθορίστηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2012-2013.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου υπό την προεδρία του Δημάρχου Αλμυρού συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ν. Μαγνησίας και εκπρόσωποι της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης Αλμυρού, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βόλου και Αλμυρού, του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης, του Δασαρχείου Αλμυρού, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας «Εν Δράσει» και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού.

Η σύνταξη των συγκεκριμένων μνημονίων ενεργειών είναι στις υποχρεώσεις του Δήμου και αφορά σε κάθε στάδιο της Πολιτικής Προστασίας (πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση, αποκατάσταση).

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στα μέτρα και στις ενέργειες πρόληψης και ετοιμότητας, όπως στην απόφραξη των φρεατίων υδροσυλλογής, στον καθαρισμό των ρεμάτων, στον τακτικό καθαρισμό και στην άμεση απομάκρυνση από τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους κλαδιών, φύλλων, απορριμμάτων και φερτών υλικών, στη μαζική ενημέρωση των πολιτών μέσω του τύπου και της ιστοσελίδας του Δήμου με τα ενδεικνυόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, στην αναγκαία συντήρηση του σχετικού εξοπλισμού και των μηχανημάτων, στον έλεγχο των αποθεμάτων των αναγκαίων υλικών και στον προληπτικό έλεγχο όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση επεσήμανε μεταξύ άλλων τις ενέργειες που έχει κάνει ήδη ο Δήμος Αλμυρού, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουν αυτή την περίοδο, όπως είναι γνωστό, όλοι οι ΟΤΑ, ενέργειες τις οποίες συνεχίζει μέχρι σήμερα μεταξύ των οποίων είναι: ο καθαρισμός των ρεμάτων, η απόφραξη των φρεατίων υδροσυλλογής, η συντήρηση του σχετικού εξοπλισμού και των μηχανημάτων, ο έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου