ΑΛΜΥΡΟΣ

Φόβοι για τη στατικότητα σχολείων στον Αλμυρό

φόβοι-για-τη-στατικότητα-σχολείων-στο-78554

Φόβους εκφράζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Αλμυρού για τη στατικότατα του κτηρίου του Γενικού Λυκείου Αλμυρού και τoυ 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που συστεγάζονται, αφού μετά το σεισμό του Ιουλίου του 1980 το κτήριο είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές κυρίως στα μπαλκόνια.

Μάλιστα, όπως τονίζουν τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές, δεν γνωρίζουν κατά πόσο υπάρχει στατική επάρκεια στο κτήριο και αναφέρουν ότι πρέπει άμεσα να γίνει επανέλεγχος των σχολείων από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού, αφού παρατηρούνται προβλήματα κυρίως στα μπαλκόνια του σχολικού συγκροτήματος.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τσαμπίρας, ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε ότι πριν από δύο χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από την Δημοτική Αρχή Αλμυρού και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα στα κτήρια των σχολείων, ενώ παράλληλα τα σχολεία θα ενταχθούν το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», αφού σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα είναι έτοιμο να προκηρυχτεί.
Χαρακτηριστικά τόνισε: «Στα σχολεία έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στατικότητας πριν από περίπου 2 χρόνια και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, βέβαια σε περίπτωση που έχει παρατηρηθεί ο,τιδήποτε πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε επανελέγχους των κτηρίων» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Παράλληλα τα σχολεία θα ενταχθούν στο «Εξοικονομώ» μέσω του οποίου θα γίνουν βελτιώσεις της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και διορθωτικές επεμβάσεις. Επίσης μέσω του προγράμματος απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων που εκπονούν πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές σε δύο φάσεις», κατέληξε ο κ. Τσαμπίρας.
Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου