ΑΛΜΥΡΟΣ

Ομόφωνη απόφαση για αποξήλωση της κεραίας του ΟΤΕ

ομόφωνη-απόφαση-για-αποξήλωση-της-κερ-84424

Το θέμα της αποξήλωσης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας ΟΤΕ από το κέντρο του Αλμυρού ήταν το αυτό που μονοπώλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, για το οποίο πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να προχωρήσουν στην αποξήλωσή της. Βέβαια όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμος θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, αλλά δεν γνωρίζει αν θα αποξηλωθεί η κεραία του ΟΤΕ, αφού τον Οκτώβριο του 2012 νομιμοποιήθηκε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστο Βούλγαρη, ο οποίος εισήγαγε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπρεπε να είχε παρθεί απόφαση για το θέμα νωρίτερα, πριν νομιμοποιηθεί η κεραία. Σύμφωνα με τον ίδιο η κεραία του ΟΤΕ που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού ήταν παράνομη από το 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 που έγινε η νομιμοποίησή της. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ανάκληση της απόφασης νομιμοποίησης», είπε ο κ. Βούλγαρης.

Στο μεταξύ όπως τόνισε ο ίδιος υπάρχουν άλλες δύο κεραίες στο πεζόδρομο της Θερμοπυλών, οι οποίες δεν έχουν άδεια από το Πολεοδομικό γραφείο του Δήμου. «Αυτό που ζητάμε είναι να τοποθετηθούν οι κεραίας στα πέριξ του Δήμου και παράλληλα να μην χορηγηθούν άλλες άδειες εγκατάστασης στο Δήμο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον Δήμο Βόλου», κατέληξε ο κ. Βούλγαρης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τόνισε ότι θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ και θα προταθούν εναλλακτικές λύσεις. Παράλληλα επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει αίσια κατάληξη, τότε θα προχωρήσουν δυναμικά.
Πρόταση για εκμετάλλευση ελαιοδέντρων στις Νηές

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Πριάγγελος έκανε πρόταση για εκμετάλλευση των 20.000 ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε αμφισβητούμενη έκταση στις Νηές προς όφελος των απόρων οικογενειών του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Πριάγγελος αναφέρθηκε και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της γνωστής έκτασης στις Νηές, επισημαίνοντας ότι η εκκλησία το πούλησε σε ιδιωτική εταιρία, αλλά υπάρχει η πρωτόδικη απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας ότι η έκταση ανήκει στο δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, οι εκτιμήσεις σε παραγωγή λαδιού από τα 20.000 δέντρα είναι περίπου 40 τόνοι το οποίο αντιστοιχεί σε 50 κιλά λάδι για 800 οικογένειες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πριάγγελος επεσήμανε ότι ο λόγος που έφερε το θέμα στο Συμβούλιο είναι οι δύσκολες στιγμές που περνάνε πολλοί συμπολίτες και ο Δήμος θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με κάθε υπεύθυνο, ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση προς όφελος των απόρων οικογενειών του Δήμου.

Απόφαση για μελέτη κτηρίου πρώην ΚΑΠΗ
Τέλος το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση μελέτης για εργασίες συντήρησης του κτηρίου πρώην ΚΑΠΗ συνολικού προϋπολογισμού 57.500,00 ευρώ (ΣΑΤΑ 2012). Η μελέτη περιλαμβάνει εργασίες που πρέπει να γίνουν στο αναφερόμενο κτήριο, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα και να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους εργαζόμενους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου