ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών

μεγάλο-ενδιαφέρον-των-πολιτών-86484

Το ενδιαφέρον των πολιτών του Αλμυρού έχει προσελκύσει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο που θα λειτουργήσει από τον καινούργιο χρόνο στον Αλμυρό, και συγκεκριμένα το τμήμα Ψυχολογίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα οι «Πολίτες Εν Γνώσει» είναι ο Φορέας Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που έχει ως σκοπό στην ανάδειξη των σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων, καθώς και τη διατύπωση προτάσεων αντιμετώπισής τους. Στο πλαίσιο αυτό χθες το μεσημέρι παραχωρήθηκε στα γραφεία των «Πολιτών Εν Γνώσει» συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του «Πολιτών Εν Γνώσει» κ. Νίκος Τζούμας, το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος της κατάρτισης του προγράμματος κ. Γιώργος Γιαννούσης και ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Τσούτσας, που αναφέρθηκαν στα νέα τμήματα Ψυχολογίας που πρόκειται να λειτουργήσουν στον Αλμυρό αλλά και σε υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Πρωταρχικός στόχος του φορέα είναι να οργανώσει σε διάφορες πόλεις το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», μια δομή που απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες και το εκπαιδευτικό επίπεδο των ενδιαφερομένων, ενώ συγχρόνως θα αναπτύσσει και άλλες παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές κα αθλητικές.
Όπως τονίστηκε κατά την συνέντευξη Τύπου τμήμα Ψυχολογίας θα λειτουργήσει και στο Βόλο και γι’ αυτό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση γνωριμίας στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό, από 5 μ.μ. ως το βράδυ.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τζούμα, πρόεδρο των ΠΕΓ, αυτή τη στιγμή λειτουργούν ήδη στο Βόλο και στη Λάρισα τα τμήματα της Νεώτερης Ιστορίας και της Νομικής, με εξειδίκευση στο οικογενειακό και στο εργατικό δίκαιο και τα τέσσερα τμήματα αριθμούν από 100 σπουδαστές. Μάλιστα όσοι δεν μπόρεσαν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν, ξεκίνησαν εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2013.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Δημήτρης Τσούτσας τόνισε ότι η λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας στον Αλμυρό θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου 2013, και στηρίζεται από τον Δήμο Αλμυρού: «Μέσα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο δίνεται η δυνατότητα στους δημότες του Αλμυρού, με πολύ λογικό για την εποχή κόστος, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Στο ελεύθερο πανεπιστήμιο, οι διαλέξεις θα δίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, από πανεπιστημιακούς καθηγητές και καταξιωμένους επαγγελματίες, ενώ εκτός από το τμήμα Ψυχολογίας θα λειτουργήσουν και παράλληλες δράσεις. Είναι σημαντικό για μας που ο Δήμος Αλμυρού δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, πέραν της παραχώρησης της δομής και μιας οργανωτικής στήριξης. Το συγκεκριμένο εγχείρημα φιλοδοξούμε το πρώτο μιας σειράς δράσεων που θα στηρίξουν τη δια βίου μάθηση στο Δήμο Αλμυρού», τόνισε ο κ. Τσούτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το ψυχολογικό προφίλ του Έλληνα την εποχή της κρίσης, Πληροφορίες σε πανελλαδικό επίπεδο παρέχονται στα τηλέφωνα 8011170111 και στο κινητό 6980 218621.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου