ΑΛΜΥΡΟΣ

Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης αντί για ΙΚΑ στον Αλμυρό

γραφείο-κοινωνικής-ασφάλισης-αντί-γι-90233

Η πρώτη απόφαση για τη δημιουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στο ΙΚΑ είναι γεγονός για τη Μαγνησία.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ την προηγούμενη Πέμπτη έλαβε την απόφαση για τη δημιουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στον Αλμυρό, καταργώντας έτσι το παράρτημα που είχε το ΙΚΑ στην περιοχή και συστήνοντας στη θέση του το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.
Το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ περιλαμβάνει Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης επίσης στη Νέα Ιωνία, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, ενώ στο Βόλο θα λειτουργεί η κεντρική μονάδα του ΙΚΑ και όλες συνολικά οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού Ιδρύματος θα εποπτεύονται από την Περιφερειακή Διοίκηση με έδρα τη Λάρισα.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται η Διοίκηση του ΙΚΑ να αποφασίσει σχετικά και για τις άλλες αλλαγές που αφορούν στη Νέα Ιωνία, όπου επίσης καταργείται το υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του στην κατάργηση οργανικών μονάδων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ της Μαγνησίας και συγκεκριμένα των υποκαταστημάτων Αλμυρού, Ν. Ιωνίας, Σκιάθου και Σκοπέλου, είχε εκφράσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Μαγνησίας με επιστολή που είχε αποστείλει προς τη Διοίκηση, επισείοντας ως βασικότερο λόγο τον κίνδυνο που υπάρχει για έξαρση της εισφοροδιαφυγής ειδικά σε περιοχές όπως ο Αλμυρός που διαθέτει βιομηχανική περιοχή και έντονη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι.
Αναφορικά με το υποκατάστημα Ν. Ιωνίας εξάλλου, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο και δεν τίθεται θέμα λειτουργικών δαπανών, ενώ η περιοχή έχει πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου