ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρωινή έφοδος του Διοικητή στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

πρωινή-έφοδος-του-διοικητή-στο-κέντρο-91138

Εξι γιατροί δεν βρέθηκαν στις θέσεις τους

Προ εκπλήξεως βρέθηκε προχθές το πρωί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, αφού με αφορμή μια τυπική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που είχε να κάνει με το θέμα της φιλοξενίας ιατρικών υπηρεσιών, διαπίστωσε ότι απουσίαζε από το Κέντρο Υγείας όλο το ιατρικό προσωπικό, δηλαδή 6 στο σύνολό τους γιατροί, παρότι ήταν 8.30 το πρωί και βάσει των κανόνων υποχρεούνται να πιάνουν δουλειά καθημερινά από τις 7.30 το πρωί.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κατά την επίσκεψή του διαπίστωσε ότι στη θέση της βρίσκονταν μόνο μια εφημερεύουσα γιατρός, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη αποχωρήσει από το Κέντρο Υγείας, αλλά επειδή δεν είχαν προσέλθει οι συνάδελφοί της για να την αντικαταστήσουν, αναγκαζόταν να περιμένει μέχρι να προσέλθουν στη βάρδια τους.
Στη συνέχεια οι έξι γιατροί που απουσίαζαν ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για την επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου και άρχισαν να προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού περίπου στις 9 το πρωί.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία για τους 6 ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αλμυρού. «Θα ήταν άδικο να στραφώ σε αυτήν τη διαδικασία τη στιγμή που δεν γνωρίζω τι γίνεται τις ίδιες ώρες και στα υπόλοιπα 6 Κέντρα Υγείας του Νομού. Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένοι λειτουργούν με όρους αυτοπειθαρχίας», τόνισε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι «απουσίες» αφορούσαν μόνο στο ιατρικό προσωπικό, αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου