ΑΛΜΥΡΟΣ

Πετρέλαιο για τα σχολεία του Αλμυρού

πετρέλαιο-για-τα-σχολεία-του-αλμυρού-98622

Με πετρέλαιο θα εφοδιαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα όλα τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού, αφού κατατέθηκε στο Δήμο από το υπουργείο Εσωτερικών η τρίτη δόση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η οποία δόση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτη Χατζηδημητρίου, θα χρησιμοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου για την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία της περιοχής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Το συνολικό ποσό της δόσης είναι 40.000 ευρώ περίπου και θα διανεμηθεί ως εξής: 60% Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 40% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα παραπάνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την προμήθεια πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτη Χατζηδημητρίου πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού είναι να εφοδιάσει τα σχολεία με πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Αυτό που θέλουμε είναι να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, γι’ αυτό με το ποσό της τρίτης δόσης για τα λειτουργικά έξοδο θα αγοράσουμε πετρέλαιο για όλα τα σχολεία», τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου.
Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Αλμυρού
Στο μεταξύ η κατάληψη στο Λύκειο Αλμυρού συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αφού οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα υπάρχει έλλειψη καθηγητών στα τμήματα της πρώτης και δεύτερης τάξης του Λυκείου με αποτέλεσμα όλο το προηγούμενο διάστημα να έχουν χαθεί πολλές διδακτικές ώρες στην άλγεβρα και τη γεωμετρία. Το δεύτερο βασικό πρόβλημα των μαθητών είναι η έλλειψη βιβλίων στην τεχνολογική κατεύθυνση, όπως επίσης και ο χαλασμένος καυστήρας των καλοριφέρ.
Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή επιστρέφουν κανονικά στις αίθουσες οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού μετά την κατάληψη που είχαν προχωρήσει στο σχολείου τους με μοναδικό αίτημα τη δικαίωση των καθηγητών που έχουν καταδικαστεί για βαριά αμέλεια σε τραυματισμό μαθητή του Σχολείου το 2008 σε εκπαιδευτική εκδρομή.
Οι μαθητές θεωρούν άδικη την απόφαση με την οποία καταδικάστηκαν οι καθηγητές και θέλουν να δείξουν τη συμπαράστασή τους και να δώσουν δημοσιότητα στο γεγονός, ώστε να επανεκτιμηθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, αφού οι καθηγητές έχουν καταθέσει έφεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου