ΑΛΜΥΡΟΣ

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στον Αλμυρό

κέντρο-δια-βίου-μάθησης-στον-αλμυρό-102468

Για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης καλείται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιου Αλμυρού στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Σχετικά με τη δημιουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου και αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Τσούτσας αναφέρει προς της εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο: «Σύμφωνα με την από 29-3-2012 πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης υπάρχει η δυνατότητα από τους Δήμους της χώρας ίδρυσης Κέντρων Δια Βίου Μάθησης τα οποία θα υλοποιούν προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας. Το ΝΠΔΔ του Δήμου Αλμυρού θα είναι ο φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της 5-11-2012.

Για την υποβολή της πρότασης απαιτείται προηγουμένως «απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί συμμετοχής στις πράξεις» και επίσης απόφαση «περί ορισμού υπευθύνου εκπροσώπου του Δήμου».

Στην απόφαση πρέπει να αναφέρεται ένας τουλάχιστον χώρος διοίκησης (προτείνεται το Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού) και ένας τουλάχιστον χώρος εκπαίδευσης (προτείνονται τα Πολιτιστικά Κέντρα Αλμυρού και Ευξ/λεως, καθώς και το Πνευματικό Κέντρο Σούρπης), όπως και η εξουσιοδότηση σε έναν αιρετό να υπογράψει τη σχετική Προγραμματική Σύμβαση, προτείνεται ο Αντιδήμαρχος κ. Τσούτσας.

Σημειώνεται ότι όλο το κόστος των δαπανών για την οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων, όπως και τη διοικητική τους υποστήριξη καλύπτει η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
Μεταξύ άλλων το Σώμα στην αυριανή συνεδρίαση καλείται να αποφασίσει για το θέμα «έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αλμυρού για την ολοκλήρωση του έργου Βελτίωση οδικού δικτύου από Πέρδικα έως Εθνικό δρόμο Μικροθηβών – Φαρσάλων».
Η πρώτη εργολαβία του έργου ύψους 130.794,22 ευρώ ολοκληρώθηκε και στις 8-2-2010 υπογράφηκε η σύμβαση της 2ης εργολαβίας ύψους 281.580,43 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 239.150,04€ αφορά στην ήδη εγκεκριμένη πίστωση της ΣΑΕΠ 217. Ωστόσο υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσού 42.429,39 ευρώ . Για να πληρωθεί αυτό το ποσό το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε με την υπ’ αριθμ. 234/2012 απόφαση του, την σύναψη προγραμ. Σύμβασης με το Δ. Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου