ΑΛΜΥΡΟΣ

Λύση στο πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού Πτελεού

λύση-στο-πρόβλημα-του-βιολογικού-καθα-105089

Το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Πτελεού φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η ομάδα της Μείζονος Μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Βούλγαρη, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας από το οποίο ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του χωριού αλλά και των παραθαλάσσιων οικισμών του.

Μάλιστα για να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλμυρού ο κ. Βούλγαρης συγκέντρωσε υπογραφές για να εισαγάγει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Στην σχετική αίτηση ο κ. Βούλγαρης αναφέρει: «Στις 22 Οκτωβρίου 2012 περιήλθε εις χείρας μου έγγραφο των εκπολιτιστικών συλλόγων Λειχούρας και Αγίων Αποστόλων Πτελεού, απευθυνόμενο προς τον κ. Δήμαρχο και κοινοποιούμενο στην Τοπική Κοινότητα Πτελεού και το οποίο την ίδια ημέρα κατετέθη και στον Δήμο, όπως με διαβεβαίωσαν. Λόγω της σοβαρότητας και κρισιμότητας των όσων αναφέρονται σ’ αυτό και στο συνημμένο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, περίμενα τουλάχιστον ν’ αναγνωσθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, αν και κατά την άποψή μου έπρεπε να συζητηθεί και αναζητηθούν λύσεις.

Στο έγγραφο αυτό λοιπόν που έχει ως θέμα την «μη νόμιμη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Πτελεού», τα Προεδρεία των συλλόγων αφού συνεδρίασαν μ’ αυτό το θέμα καταγράφουν τις διαπιστώσεις τους, το παράπονό τους και τις προθέσεις τους και ζητούν μια απάντηση και λύση στο πρόβλημα και ειδικότερα:

Διαπιστώνουν ότι: α) Συνεχίζεται η λειτουργία της εγκατάστασης του Βιολογικού με αρκετά προβλήματα μολύνσεως, δυσοσμίας και βλαβών. β) Το όχημα μεταφοράς λυμάτων του Δήμου δεν εκτελεί δρομολόγια προς το βιολογικό του Αλμυρού -όπως είχε αποφασισθεί- με αποτέλεσμα τα λύματα να απορρίπτονται στο ρέμα «Ξηράκια», πράγμα που έχει απαγορευτεί. γ) Ιδιωτικά μεταφορικά λυμάτων απορρίπτουν το περιεχόμενό τους (βοθρολύματα) παράνομα στην εγκατάσταση του Βιολογικού και δ) Δεν υπάρχει συντηρητής και υπεύθυνος να παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να αμφισβητούν την απόδοση και την βιωσιμότητα του έργου αυτού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου