ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος στον Αλμυρό

εγκατάσταση-τηλεμετρικού-συστήματο-107304
Η υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α Αλμυρού και Δήμου Αλμυρού εγκρίθηκε για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με τίτλο προτεινόμενης πράξης «Προμήθεια & εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης & ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού».
Ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διενέργειας της προμήθειας, απαιτείται Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση διενέργειας της προμήθειας και στη συνέχεια Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση της μελέτης και της διακήρυξης.
Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει την έγκριση της διενέργειας της πράξης «Προμήθεια & εγκατάσταση τηλεμετρικούς συστήματος διαχείρισης & ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αλμυρού».
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να ενταχθεί και η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αμαλιάπολης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, τόσο από τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, όσο και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης κ. Αγαπητό Χριστέλλο.
Η μελέτη του παραθαλάσσιου χωριού ετοιμάζεται το τελευταίο διάστημα και το ύψος της χρηματοδότησης για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης θα ανέλθει στα 3 εκ. ευρώ.
Επίσης στην τελική φάση έχει εισέλθει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σούρπης και Αγίας Τριάδας, με τις διαδικασίες να επισπεύδονται από την πλευρά του Δήμου και των αρμόδιων Υπηρεσιών του.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται στα 11 εκ. ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου