ΑΛΜΥΡΟΣ

Δραματική η κατάσταση στην αγορά του Αλμυρού

δραματική-η-κατάσταση-στην-αγορά-του-α-119857

Στο 60% έφτασε η πτώση τζίρου στην περιοχή του Αλμυρού την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Δημήτρης Καλλέ, πράγμα που οδηγεί στη συρρίκνωση της τοπικής αγοράς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα με αφορμή αυτή την κατάσταση το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να εκφράσει και να στηρίξει τις ανάγκες των μελών του από όλη τη Μαγνησία, αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής για πρώτη φορά στον Αλμυρό. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Ο εμπορικός κόσμος του Αλμυρού βιώνει τους τελευταίους μήνες ένα πρωτόγνωρο «πάγωμα» της αγοράς, που οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Καλλέ στα δυσβάσταχτα συνεχιζόμενα μέτρα που έχουν οδηγήσει από τη μια τους πολίτες στην εξαθλίωση και από την άλλη τους επαγγελματίες του κλάδου στην απόγνωση.

«Πρέπει να παρθούν αποφάσεις και μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική αγορά, αλλά και να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και τα απαραίτητα. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις τον Σεπτέμβριο και μέσα στον Οκτώβριο παρατηρήθηκε πρώτη του τζίρου περίπου στο 60%. Δυστυχώς, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις μόνος του, πρέπει όλοι μαζί να δράσουμε από κοινού για να βελτιωθεί η άσχημη κατάσταση» τόνισε ο κ. Δημήτρης Καλλές, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας από την πλευρά του καλεί όλα τα μέλη από την περιοχή του Αλμυρού να παραβρεθούν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματά τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε από κοινού να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου