Στο πρόγραμμα ENERSCAPES

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-29, 11:53:28
Στο πρόγραμμα ENERSCAPES
Το δρόμο για το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στη Θεσσαλία τα επόμενα πέντε χρόνια δείχνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αλμυρού, μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσουν από κοινού στην περιοχή του Αλμυρού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED και συγκεκριμένα στο έργο με τίτλο “ENERSCAPES - Territory, Landscape and Renewable Energies” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ως εταίρος (σε συνεργασία με άλλους 7 φορείς από 6 χώρες της Ε.Ε. - Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία).

Η επιλογή του τελικού σεναρίου για την ισορροπία ΑΠΕ - τοπίου - περιβάλλοντος στον Αλμυρό θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο και θα αποτελέσει την αρχή μιας ολοκληρωμένης και συμμετοχικής χωρικής στρατηγικής για τις ΑΠΕ στο Δήμο Αλμυρού, ως πιλοτικής προσπάθειας για όλη τη Θεσσαλία. 

Συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2011 που η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αλμυρού, υπό την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη μίας πιλοτικής στρατηγικής για τις ΑΠΕ στον Αλμυρό στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΑΠΕ, Περιβάλλον και Τοπίο, Ιδανικός Συνδυασμός για την Τοπική Ανάπτυξη, το Μοντέλο ENERSCAPES», ακολούθησαν πολύ σημαντικές διεργασίες συμμετοχικότητας και συνεργασίας των φορέων αναπτυξιακού σχεδιασμού της Θεσσαλίας και των πολιτών του Δήμου Αλμυρού. 

Η έναρξη των διεργασιών αυτών έγινε με τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Προστασία του Περιβάλλοντος στο Δήμο Αλμυρού - Μία Επένδυση για το Μέλλον» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, στην οποία παρέστησαν οι πιο σημαντικοί φορείς αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής και της Θεσσαλίας και συζήτησαν επί του σεναρίου ισορροπίας ΑΠΕ - τοπίου - περιβάλλοντος που πρέπει να εφαρμοστεί στην περιοχή τα επόμενα χρόνια. 

Εν συνεχεία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στο Επιστημονικό Εργαστήριο όπου παρουσιάστηκαν τα σενάρια για την περιοχή του Αλμυρού και οι σχεδιαζόμενες διαδικασίες τοπικών διαβουλεύσεων. Παράλληλα, ξεκίνησε διαδικτυακή ψηφοφορία για τους πολίτες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμυρού, όπου οι πολίτες ψήφισαν το σενάριο που πιστεύουν ότι αρμόζει στην περιοχή τους. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=